Моята тренировка

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Моята тренировка

Мнение от cchery »

Аз днес направих "онази" тренировка, чийто ефект от предишното й изпълнение мога да опиша, вземайки назаем думите на Ели:
ellyto написа:аз от петъчната тренировка такава мускулна треска имах на прасците, още не ми е минала ама събота бях като инвалид, беше ужасно едвам слизах и качвах стълби, евам ходих, даже понакуцвах, голяма веселба...
:1062 :1062 :1062

Цвети, става въпрос за тренировка 6 - ти вече трябва да си я минала веднъж. Чакам с интерес мнението ти!

Ели, ама готино да ти кажат, че си се стегнала, а?! :1028 :1028 :1028 .... Нямам съмнение, че при теб нещата се получават. И няма да чуеш стандартното "щото си слаба и висока", а защото си....... упорита и търсеща!!! :326 :326

Представяте ли си заглавието на темата за ВСЕНАРОДНАТА форумна среща за другото лято - "Без корем и с малки гащи, да си премерим новите чорапогащи"....... :221 примерно.....
cvety_rz написа:Ох,Ани..... :221 :221 :221 Ще ме умориш от смях.Наистина искам да успея и то толкова много,че чак ме е страх да не прекаля я с тренировки я с диетата :1044
Ами.... знам ли. И това може да се случи, но пък в :954 началато ентусиазмът е най-силен, така че не го изпускай.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Цвети, става въпрос за тренировка 6 - ти вече трябва да си я минала веднъж. Чакам с интерес мнението ти!
Ох, че нали след нея качвах стълбите в къщата със замятане на крака щото не можех по нормален начин :1062 :1062 :1062 Тренировка ли бе да го опишеш :955 :955 :955 И имайте в предвид, че аз правя 2 ниво и по леко и "гъзеният мост" после ми довърши седалището.За първо сигурно ще викаме кран да ме извозва поради невъзможност за движение в долната част на тялото :955 :955 :955 Днес тренирах много трудно.Карам нещо като въглехидратен грип, защото въглехидратите са ми сведени до минимум и ми е едно замаяно.Малко по-бавно направих тренировката и на места модифицирах, но нямаше как.Вчера и днес бяха кошмарни дни, но сега вечерта вече ми просветна.Няма как трябва да си мина през адапционния период.
Чери, заглавието за срещата е трепач направо :1209
И за Елито много точно си го казала.
Бъни, хайде вече се очертава да ти олекне щом се вижда края на гостито.
Деси, хайде мила :922
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cvety_rz написа: ... Деси, хайде мила :922
Цвети, :922 ... БЛАГОДАРЯ за подкрепата и за подканянето!!! Оценявам го!!! ... но ... предполагам, че съм натрупала някаква гадна хронична умора или просто не успявам да се накарам сутрин да се поразмърдам преди работа... едвам сколасвам да стана, да приготвя сандвич на детето, а на себе си кафе и да тръгна за бачкане... ние почваме в 8.30 и свършваме в 17. Вечер пък съвсем ми е абсурд - прибирам се каталясала, а тепърва готвене, чинии, учене с Алекс... като труп съм... една тренировка имам чувството, че би ме довършила :cry: Много ми е МЪЧНО, ама много! Напоследък в службата яко ме юркат и ме товарят с милион и една задачи

Наистина не знам как успявате да свършите всичко и освен това да спортувате редовно. За голяяяяма похвала сте. Но всъщност то телата ви се отблагодаряват явно най-добре. Ама и аз да си кажа - БРАВО, момичета, БРАВО :326
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
ellyto

Мнение от ellyto »

хей,

тъй като вчера сутринта не успях да направя тренировка, реших, че ще е след работа. И цял ден си повтарях как ще направя вечерта тренироката за дена и как ще направя така, че хем да сготвя, хем да направя тиквения кекс, хем да направя и тренировката и да не се откажа от послената дейнсот :221 :221 че и после бях замислила и да си направя обици от едни камъни, които си взех...та така де, за 1 бройка да се откажа да напрая тренировката, защото когато е извън обичайния ми график е трудно да се въоръжиш с необходимата воля и да започнеш и аха да се откажа и после си викам ааа няма..И така направих я, беше добра тренировка, основно за дупе. Там с упражненията нямам такъв проблем, не че не са ми трудни за изпълнение, но поне след това не ходя като робокоп.
Днес сутринта направих една, която включваше чатаруанга или там както се казва, пистоли и другите не бяха проблемни....обаче тези чатаруанги и пистоли са тотален абсурд и 2те ги модифицирах - едното от коляно, другото клек до долу с повдигане на крак. Ами изненадана съм, защото преди не можех да направя толкова повторения и то клек до долу и накрая да повдигам крак...за пистоли има още бая време докато стигна, ама не се отчайвам, това си е трудно упражнение :221 :221 и си трябва практика както с лицевите.
Така, че отчитам започвам седмицата по план с тренировките.

Деси, разбирам те, че се чувстваш уморена и това не ти позволява да започнеш да правиш нещо...в крайна сметка, ако искаме нещо да се промени в ежедневието ни, то единствения човек, който може нещо да направи това сме самите ние...няма кой друг да го направи. Аз от личен опит мога да кажа, че когато започне човек да прави нещата, които му харесват, да отделя време за себе си, тогава идва и промяната в тонуса, човек има поече енергия, повече време сякаш и може да прави много повече неща отколкото си представя. Така, че сама ще усетиш момента, когато си готова за промяна - за спорт ли ще е, за нещо друго ли ще е, ти сама ще прецениш.

Цвети, адапционния период е много труден, но ти си свикнала с какви ли не неща. Да знаеш, че искам да чета твоите отчети за това как се справяш с нещата от режима и тренировките. Ти си един от хората, които твърдо са взели решение за промяна и не позволяваш на нищо да ти попречи да постигнеш целите. Радвам ти се, защото ако се обърнеш назад до преди няколко години, докто беше още в майчинство, ще видиш какви неща си споделяла и със сигурност не си мислила, че ще стигнеш до днес, да можеш да си позволиш и да тренираш (не финансово, а като време) и да имаш специално изготвен хранителен режим, за теб лично, който да те води по пътя напред!
Много си постигнала и това е видно за всички ни :922 :922

Чери, ОХ, направо ти влизам в положението, ужасяващи са тези мускулни, които ти затрудняват нормалното движение до голяма степен. На мен още не ми е минала, леко ме наболва единия крак, за щастие вече мога и да спортувам, но се надявам скоро да не изпитвам подобна болка. Тони ми се смее, че наистина съм като разпадащ се човек, който едвам ходи...на мен никак н еми се смешно, защото с всяка крачка изпитвах жестока болка. Ноооо пак казвам, тооо треньорите са виновни с тези изчанчени упражнения :1069 :1069

но определено е много готино като получиш комплимент, че тренировките имат ефект. Аз нещо му поотпуснах края с храненето и е време да си влизам в релси, не за друго, ами защото почвам да не се чувствам добре от ефектите на отпускането.
Още едно упражннеие ще включа за дупарата, което е много готино - можете да го видите тук на 6:15 мин - [youtube]8GLiWzrRWpQ[/youtube] Просто има страхотен ефект, но също толковс трахотно трудно е за изпълнение :1069 Явно това дупе ще има доста да изстрада докто придобие формата, която желая, ама какво да се прави.

Темата на срещата е мега яка :221
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Наистина не знам как успявате да свършите всичко и освен това да спортувате редовно. За голяяяяма похвала сте. Но всъщност то телата ви се отблагодаряват явно най-добре. Ама и аз да си кажа - БРАВО, момичета, БРАВО :326
Деси, аз също ставам да правя закуска и изпращам децата. Но нямам задължението да съм в 8,30 часа в офиса. Обикновено съм там към 10. И затова имам достатъчно време за тренировка, че и тичане. Доколкото знам, Цветката е с твоето работно време и 3 пъти повече деца :lol: :lol: :lol: .... та ако някой има право да споделя опит, ще да е тя. :954

Деси, и аз като Елито мисля, че ти трябва да почнеш да изпитваш нужда да тренираш. Както е с жаждата и глада. Не знам дали ме разбираш. Т.е. ще можеш да се "наканиш", "размърдаш", "инициираш" само ако ГО ЧУВСТВАШ!!! Сещаш се, че ако ти се пие неистово вода в промеждутъка от времето, когато сутрин си се събудила, и до излизането ти за работа, то ти НЕПРЕМЕННО ще си налееш 1 чаша, нали така :222 ?! Тогава няма да има фрази от сорта "едвам се събуждам", "едвам отлепям сутрин" и т.н. Така че, според мен, Десита, ти трябва да си дадеш много ясна сметка ЗАЩО не ти се тренира! А не какви поводи намираш да не го правиш. Само да не помислиш, че те критикувам. Напротив - опитвам се да ти кажа какво аз съм видяла "между редовете", които си ни написала. При теб не е мързел. Не е и липса на време. Има нещо различно.... дали вече си го осъзнала или не, можеш само ти да ни кажеш. :922

Ели, това, което си ни го пуснала на шестата минута от Малина-та, е хип-тръст. Не ми е особено трудно упражнение и поради това се чудя дали го изпълнявам правилно :1044 :1044 . Пистоли - аз няма да ги правя в оригинал. Вече няколко пъти съм го писала това. Звукът, който издават колянните ми капачки при спускането надолу, е супер гаден - все едно се къса плат. Затова съм решила, че няма да ги правя. Може би, ако отслабна с още 10 кг, бих се пробвала. Но на този етап ги изпълнявам както ти си описала.

Читурангата... определено се бях научила да я правя. Дори задЪржах в тази поза по минута. След операцията на китката съм се пробвала 1-2 пъти - правя я, но.... не мисля, че трябва да продължавам с нея.

От тренировката ни за днес имаше много интересни упражнения за корем, които се изпълняват от поза "дъска" и с приплъзване на краката. Както беше казала Руми, не е задължително да напрвиш 1К коремни преси, за да натовариш коремните мускули. Аз стигнах и до отказ на едно от упражнеинята.

Освен тренировката за деня, днес отчитам и тичане, и ............. МЦ... :1053 :1053 ... Хич не ми е комфортно - , ама кво да се прави - женски истории.

Бъни, изпратихте ли шефското тЕло най-сетне?! :1062 :1062 ....... Айде, че на мен ми писнаха вече, пък теб - направо не те мисля :1140 :1140 .......
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ани, не ми е приятно самото трениране.
А знам, че е полезно за здравето и нужно за тялото.
Това е истината, не ми е приятно бе...

Да, приятно е СЛЕД това!
Когато усетиш успеха, че си се надмогнал и този път!
Когато усетиш мускулната треска и знаеш, че си направил нещо полезно за тялото си!
Когато видиш как сланините почват да се топят, килограмите да падат, сантиметрите да намаляват!
Когато се огледаш в огледалото и си харесаш визията!
Когато почнеш да получаваш комплименти, че изглеждаш прекрасно!

Ето тогава ми е приятно, но не и преди това...
Може би това е причината. Плюс мързела. Него не го изключвам. Има го. И ме гризе.
Обичам да плувам и да танцувам. Лятото е по-различно.
Обичам много да си лежа и да чета. Да уча заедно с Алекс. Да си говоря с приятелки.
И предпочитам тези дейности пред гимнастиката. Ето това е истината.
Обаче с интелекта си, с разума си зная, че това не е здравословна рецепта.
ellyto

Мнение от ellyto »

Деси, според мен трябва да правиш нещата, които са ти приятни. След като тренирането не е сред тях, ами просто няма да го правиш и толкова. Голяма работа. Има и други начини да полага човек грижа за себе си и да изглежда добре. Когато човек прави нещо насила, без наистина да го иска, няма да има никакъв ефект, защото нежелаейки нещо с ума, тялото реагира също с нежелание и съответно и няма да спомогне за това, което се иска.
Важното е да намериш нещата, които на теб лично са ти приятни, това е същественото според мен. Така, че прави това, което ти се прави и остави на страна обвиненията и другите съпътстващи ги емоции...

Чери, май май не се казваше чатаруанга това упражнение :221 :221 явно нещо съм се объркала...май се казва гмуркане и отгмуркване :221 :221 не го знам как се казва наистина, но е мега гадно. Иначе да права си вярно, че дургото е хип тръстер, не можах да се сетя.

Можеш ли да покажеш каквое това упражнение за коремни от поза дъска, че не мога да си го представя. Определено съм съгласна, че не е нужо да се правят по 1 К коремни, даже никак не е полезно, защото трябва да се правят успоредно и упражнения за гръб, иначе от коремните няма никакъв смисъл. Но това си е друга тема :) ти днес много неща отчиташ...не моем те стигнем :221 :221
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Леле, мацкииии,
получавам мускулна треска само като ви чета последните постове.... :1139 :524
cchery написа: Бъни, изпратихте ли шефското тЕло най-сетне?! :1062 :1062 ....... Айде, че на мен ми писнаха вече, пък теб - направо не те мисля :1140 :1140 .......
Ааааа, изпратихме, изпратихме... :1062 Днес преди обяд си тръгнаха. Ако всичко е нормално и няма извънредни ситуации , ги чакаме пак чааак другата година като се позатопли времето... :222
А аз съм изморена и ми се иска почивка, но от следобяд една мисъл се прокрадва полекичка в съзнанието ми и започва да се превръща в желание, но да видим какво ще се случи утре :roll: . После ще кажа :razz:

Цвети, желая ти успехи и постигнати цели с новия режим и новите тренировки! :524
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ЗАЩО ХОРАТА СЕ ОТКАЗВАТ ?

Изображение

https://www.facebook.com/ps.i.consult/p ... 71/?type=3
ellyto

Мнение от ellyto »

здравейте,

Аз днес направих поредната тренировка от румфита и имаше едно упражнение този път наистина беше чатаруанга + джъмпинг джакс - е те това упражнение не знам как ще стигна да го изпълнявам в тази му форма :221 [youtube]CpOJBHqttNM[/youtube] - вижте 6:28 упражнението, но подскока с краката в тази поза е 50 пъти :1053 :1053 лудница. Не беше тази въпросната тренировка, която правих, но тук намерих упражнението за да ви покажа. Тази тренировка ще я направя утре. Все още на някои упражния имам чувството, че някоя част ще поддаде и ще се счупи...вие имате ли такива усещания на някои упражнения?

Деси, всичко, което си постнала за причините за отказване са абсолютната истина! Да ти кажа, че и аз има упражнения, които са ми ужасно неприятни докато ги правя, но като виждам напредъка в изпълнението им с времето и някак си сама се мотивирам. Така, че в началото е трудно, ума се съпротивлява и е неприятно, поне докато човек не преобърне навиците си, тогава идва и желанието и насладата от това, което правим. Това важи за всичко...когато за първи път се качих на ски ми беше ужасно зле, толкова да се изморявах и борих с тези ски, такава мускулна треска имах, че едвам се движих и си викам как е възможно човек да получава удоволствие от каране на ски...кошмарно беше в началото...но с натрупване на опита, дойде отпускането и така постепенно започна и да ми харесва и да изпитвам наслада и да ми идва по естествено. Така, че смятам че с всяко ново нещо е подобен ефекта и съпротивата, която тялото и ума оказва.
Всичко е в нашите ръце, както и ти сама знаеш :922

Бъни, радвам се че най-накрая вашите шефове са си тръгнали и вече имаш възможност да си отдъхнеш. Когато си готова, ние сме тук и те чакаме да се включиш в редиците :922 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ели, така си е, мила, права си за всичко! :922

Аз знам вътрешно, че трябва да се раздвижа, нищо, че тялото се съпротивлява на промяната! Явно пътят при мен ще е бавен и свързан с пикове и падове! Но аз наистина съм инатлива и упорита натура, така че няма да се откажа да вървя в посоката, избрана от мен самата!

Просто още не зная кога точно ще стане и с какво точно ще се занимавам. Дали танци, дали йога, дали гимнастика вкъщи, дали тренировките на Руми за Начинаещи, или нещо друго? ... Не знам.

П.П. Обичам да карам ски и мога, но отдавна не съм ходила на ски. Чувството да се спускаш по снежните писти е просто върховно и неописуемо. Несравнимо с нищо друго.

П.П. Разгледах причините за отказване и аз. Подробно. Еми за съжаление доста от тях касаят и мен.
Публикувай отговор