Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавление!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавлен

Мнение от Kleo »

Изображение

В превод:

Запазете спокойствие и се помолете за целия свят!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Чери, благодаря :923

Не знам как ти остава време да пишеш :)

Аз днес почивам и за това мога :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:Здравейте.......
Kleo написа:Ани, много работа, много чудо при теб има явно :plezya se Липсваш мииии :922 Щом още не си минала повторно оттук :oops:
Деска, ако кажа, че ангажиментите ми са намалели, ще излъжа. :???: Но... има моменти, в които човек просто трябва леко да се поспре. И ето го моят такъв момент :) !!! Просто искам да попиша..... защото и на мен ми липсва тази комуникация!!!

Ако се върна достатъчно назад, то първото, което исках да споделя е моето учудване, но и..... одобрение спрямо победителя във ВИП брадър... Радвам се, че именно едно непознато момче е на първо място. Джино - младият мъж, за който аз не бях чувала, се оказа достатъчно възпитан, за да се представи достойно и да направи впечатление!!!

За съжаление.... същата тази интересна вечер - на финала на ВИП брадър - се случи терора в Париж!!! Моят мозък не побира целостта на картината.... не намирам и точните думи, с които да изразя мислите си. Че е нечовешко, нечовешко е?!? Ала колко нечовешко?! Че е неприемливо, неприемливо е!!! Ала колко неприемливо!!! Че е тъжно, тъжно е! Ала колко покрусена съм аз?! Че не съм съгласна - така е!!! Но какво от това?!

Винаги си задавам въпроса - какво мога да променя?!?! И винаги съм искала да променям... хора и ситуации..... Препъвала съм се и в двете си желания..., но паднах едва когато татко се разболя. Тогава НИЩО не успях да променя!!! Сега..... да!, не ми е така приоритетно. Защото войната не е пред моята врата! Или поне видимо не е!!! Или поне към днешна дата!!! Но е много.... наивно да си мисля, че трябва да съм спокойна, отивайки примерно на театър следващата сряда..... да, вече е наивно!!! А времето не е за наивници, защото аз съм омразна на някого без дори да подозираме за съществуването си!!!! Той/тя мрази моето съществуване, защото съм друговерец..... И няма никакво значение дали съм готина, добра, достойна, човечна... дали преди малко съм му/й се усмихнала, помогнала с нещо, упътила..... да ме застреля е единственото, носещо смисъл, действие в главата му/й!!!! Нещата са толкова простички, че чак ми се гади от това....

Да погледнем картината на нападенията чисто логистично - стадион, концертна зала, ресторант, бар.... не са случайни! И не са просто терористични актове...... посегнато е на начина на живот на средностатистическия европеец!!! Какво ни показват!!! Че ценностите като спорт и музика, забавленията и свободното време - като вечеря навън и питие с приятел след работа, са грехове толкова силни, че е редно да бъдат изкоренени с цената на много жертви!!! След такъв ясен сигнал.... нещата опират до това - или те, или ние.... Като съм длъжна да подчертая, че аз лично не го искам този избор!!! И продължавам да го считам за неприемлив.....

Мисля си за всички тези младежи, отишли на концерта в Батаклан!! Ами ние с Момчил ще си купуваме билети за Аксепт, които идват тук през декември!!!! Какъв е проблемът стрелби и взривове да се случат и в Арена Армеец?!?!?! Не, не си мислете, че сега ще спра и няма да правя нищо, само защото могат да ме гръмнат във всеки един момент.... Опитвам се да ви обясня защо аз поддържам една евентуална война с ИД!!! Дотук те не са доказали с нито едно свое действие, документ или видео, че трябва да застана на тяхна страна!!! Дотук те не са показали никакво уважение към мен, живота и децата ми!!! Дотук не са показали зачитане на моята личност! И честно, ако.... беше само това, аз можех по някакъв начин да ги игнорирам от живота си!!! Но не..... тези изчадия не искат това!!! Те желаят да ми наложат.... тях си!! С всичко, което изпълва смисъла на ТЯХ СИ!

Сега някой може да ме контрира със следното - че зверства при мъченията си позволяват и цивилизованите държави като САЩ и Русия - просто не пускат видеа и снимки от тях!!! Че същите тези големи държави, към които можем да добавим Германия, Франция и Англия, водят същата завоевателна война като ИД, само че..... чрез други средства - политика и икономика!!!! Че те налагат вижданията, идеологиите си, културите си..... и какво ли не на всинца ни по всевъзможни начини - медии, представления, даване на пари.......... И при все!!! Никой от тях не се е взривил пред Невски, примерно!!! Никой от тях не ми е казал да се буля като черен гарван и да стоя вкъщи докато някой с повече тестостерон не прояви интерес да ме изведе навън!!! Никой от тях не ми е забранил да пътувам, да говоря, да показвам публично чувствата си, пристрастията и интересите си..... Никой от тях не ми е клъцнал грацмуля, защото заявявам на висок глас, че съм АТЕИСТ!!! Ще кажете "Чери, ама те точно САЩ финансират ИД и всичките тези удари в Париж, за да мога да водят сега необезпокоявани война в Сирия!!!" .... А аз ще ви помоля да ми дадете неопровержими доказателства за това!!! Защо сега, а не преди 30 години, когато в ход беше Студената война и беше в пъти по-лесно?!?!?!

Снощи четох една скромна статия, която цитираше думи на Башар Асад от негово интервю. По памет ще пиша - Асад казваше нещо от сорта, че не може да се начуди защо Западът не поддържа единствената светска държава в региона, която освен всичко друго, иска да остане светска!!! А напротив - гласно или негласно застава на страната на Турция, която, за съжаление, се ислямизира радикално последните 10 години....., а и вече е почти на 100% сигурно, че финансира ИД.....?!

Много са въпросите - не мога да ги изчерпя за този постинг. А и трябва да поработя пак! :954

Иначе в Горна си изкарахме просто великолепно с Бели... Първо самото пътуване натам в петъчния следобед беше вълшебно!!! Минава се през гръбнака на Стара планина, която е много красива в този сезон. Отделно ииииии залезът, който виждах в огледалото за задно виждане правеше повърхностите на всички водоемчета, покрай които минахме, матово металически с гълъбов цвят!!! Та отспахме си с Бели и двете сутрини. Съботата бяхме на гости на снаха ми в къщата на нейните родители в едно близко до Горна село - пихме кафе, говорихме си, играх си с кучетата им - те в момента гледат 2 голдън ретривъра... А неделя, на връщане към София, се отбихме на гости и на по чай на вилата на Боби в с. Типченица, Ботевградско :lol: :lol: . Някъде малко преди 20 часа в неделната вечер акустирахме у дома..... При това на приготвена от Момчил вечеря и салата :oops: :oops: :oops: - направо не знам кой като мен?!?! :1062 :1062

Засега е това от мен!!! Хич не е малко де..... Чакам ви и вие да пишете!!!
Чери, Чери, Черита... Кажи ми как да пиша след теб?! Толкова хубаво си изразила и моите собствени мисли и чувства, че няма смисъл да допълвам. Наистина няма смисъл. Но за да не виси постингът ти без коментар, позволи ми да дам гласност на едно писмо. Писмо, отправено към терористите. Което те сигурно никога няма да прочетат... Но не пречи ние да го направим, нали? Ето го и него:

„В петък вечерта откраднахте живота на един изключителен човек, любовта на моя живот, майката на моя син, но няма да получите моята ненавист.

Не знам кои сте и не искам да знам. Вие сте мъртви души. Ако този Бог, заради когото убивате без да се замисляте, ни е направил по свой образ и подобие, всеки куршум в тялото на съпругата ми е рана в неговото сърце.

Така че, не, няма да ви подаря и моята омраза. Вие искате точно това, но отговорът на омразата с гняв означава да ви падна в плен на същото невежество, което ви е направило това, което сте. Искате да ме е страх, да гледам на своите съграждани с недоверие, да жертвам свободата си заради сигурност. Е, загубихте.

Видях я тази сутрин. Най-накрая, след като чаках няколко дни и нощи. Тя беше също толкова красива, колкото когато тръгна към залата в петък вечер, също толкова красива, колкото когато се влюбих в нея безнадеждно преди 12 години.

Разбира се, че болката ме съсипва, признавам ви тази малка победа, но тя ще бъде кратка. Знам, че тя ще бъде до нас всеки ден и че ще се срещнем отново в рая на свободата и любовта, до който вие няма да имате достъп.

Ние сме двама, аз и моят син, но сме по-силни от всички армии по света. Нямам повече време, което да отделя за вас, трябва да го посветя на Мелвил, който току-що се събужда. Той е едва на 17 месеца. Както обикновено той ще яде, след това ще играе заедно и през целия си живот това малко момченце ще бъде заплаха за вас, защото ще бъде щастливо и свободно. Защото, не, няма да имате и неговата омраза."

Пояснение: горното писмо е написано от Антоан Лейри. Той е френски журналист, но и съпруг на Елен Лейри - една от невинните жертви, които паднаха под куршумите на терористите в парижката зала "Батаклан". Жената оставя сираче 17-месечно момченце. Два дни след касапницата нейният мъж написа на страницата си във Фейсбук покъртително писмо до терористите, отнели неговата любима жена. Писмото му вече има близо 200 000 споделяни в социалната мрежа. Вестник "Сън " публикува пълния текст на писмото.
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Вер, Честит Рожден Ден ( на патерица :oops:) на твоето момиче! Нека расте здрава , щастлива и успешна! :923

Нели, Честит Рожден Ден и на твоята дъщеря! Да бъде здрава и да постига целите си с лекота! :923
Никога не е късно за ново начало!
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Момичета, здравейте! Липсвате ми и реших да споделя кафенцето с вас!
Много, много ви благодаря за прекрасните пожелания, които отправихте от сърце за моите две малки дами :954 Да, Черитка, чувството е ....без думи....сълзи имаше - и аз не мога да ги определя какви точно - прекалено много ми се насъбраха емоциите - и приятни и не толкова. От една страна мъжът ми в болница и предстои в друга да постъпва, а от друга - приятните моменти.
Тук искам да благодаря на Боби, Вер и Хриско за отзивчивостта да ми помогнат при евентуално настаняване на Росен в София. Сигурна съм, че към когото и да се бях обърнала от вас мецанки - всички бихте се отзовали по този начин! Знам го! За това ви БЛАГОДАРЯ!
За сега обаче болничното заведение ще е в Плевен. Искам да кажа, че има лекари и ЛЕКАРИ. Чери много хубаво е споделила своите мисли по-горе относно случващото се в Париж. В същия ред на мисли бих писала и за здравната ни система....но просто наистина ще кажа само, че човек не вярва ли, не е ли на всяка цена желанието за оцелявани и ЖИВОТ, .....може би не биха се случили нещата. И основното в случая - парите. Какво прави един пенсионер или човек с по-ниски от средностатистическите доходи?! Абе нямаше да задълбавам.
Искам да ви пожелая ден - изпълнен със слънце, любов, вяра и топлина! Обичам ви! :922 Това по-долу нарисувах миналия ден!

[img]http://s28.postimg.org/ainekwzvd/11218840_1724587107775848_4688560630122630079_n.jpg[/img]
[img]http://s28.postimg.org/qm92c7g61/167657_110009259075370_4752018_n.jpg[/img]
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[img]http://media.metacast.eu/pictures/11_20 ... n-7943.jpg[/img]

Линди, аз пък ще споделя чайчето си с теб :329

За чудодейните свойства на зеления чай сте чували, но осъзнавате ли колко е важно той да присъства във всекидневието ви?!

Зеленият чай е силен антиоксидант, което го превръща в отлично средство за справяне и превенция за възникването на редица заболявания.

Ето и нещата, които ще ви бъде интересно да научите:

1. Подобрява паметта и предпазва мозъка ви
Само 250 милиграма екстракт от зелен чай увеличава мозъчните връзки, които преработват и съхраняват информация в този важен за тялото орган. Благодарение на съдържащите се в него полифеноли можете да се предпазите и от редица неврологични заболявания.

2. Намалява чувствително кръвното налягане
Зеленият чай е отлично средство за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, а използван от хора с хипертония помага за нормализирането на нивото на кръвното налягане. Освен това е изключително полезен за тези то вас със завишени нива на триглицериди в кръвта и холестерол.

3. Силно изявен противораков ефект
Зеленият чай благодарение на силните си антиоксидантни свойства действа като спирачка за развиването на раковите клетки. Според някои последни проучвания, жените и мъжете, които изпиват само 3 чаши зелен чай седмично биха намалили с цели 17% риска от развиване на раково заболяване.

4. Изгаря мазнини
Според проучванията извършени в тази сфера, ако комбинирате зелен чай с упражнения, ще намалите с 36% мазнините в тялото. Изключително благоприятен за употреба от хора страдащи от диабет и инсулинова резистентност.

5. Превенция срещу инсулт
Пиенето на три чаши зелен чай на ден може да намали риска от инсулт с до 20%.

[img]http://media.metacast.eu/pictures/11_20 ... Z-7942.jpg[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Не знам как ти остава време да пишеш :)
Вер, аз така си почивам!!! :)

Здравейте на всички!!! Още една работна седмица е към своя край.... хубава или лоша.... седмица от моя живот!!! Значи...... моята седмица! :1062 Снощи съвсем случайно разбрах за разрушителното земетресение в съседна Гърция..... то успя да заличи най-красивия плаж, който съм виждала досега в живота си!!! Споделих вече, но поствам и тук:

[youtube]PCiH0hNNacs[/youtube]

Което..... още веднъж ме навежда към прастарата мисъл, че от природата .... по-велико нещо няма!!!

Деси, мисля, че разбирам с какво послание постна снимката "Keep calm and pray for word", както и писмото на френския журналист, чиято съпруга беше убита преди седмица!!! Ако аз бях на мястото на този мъж, бих написала, мислила и чувствала абсолютно същото!!! Защото съзнавам съвсем ясно, че тази пасмина (не мога да ги нарека хора) се храни от ОМРАЗАТА!!! Те обожават това чувство! Изпитват го! Консумират и онова, което околните изпитват към тях!! Радват се! И се наслаждават! Очакват го...... А и аз, досущ като този французин, не искам нито да им играя по свирката, нито да им давам удоволствия!!!!

Но, от друга страна, аз (слава Богу) не съм на мястото на френския журналист!!! Не съм претърпяла лична загуба!!! И не съм в позицията да НЕ мога да променя нищо!!! Не ми харесва идеята да запазя спокойствие.... или просто само да дразня някого като му пиша, че не го мразя..... Ето и днес..... в Мали са загинали хора.... само седмица след Париж, нови жертви на тероризма с марка ИД!!! Всъщност не ми се седи мирна и спокойна, защото е ........... без значение какво правя!! Или дали правя и не правя каквото и да било!!! Цитирам: Според лидерите на "Ислямска държава" ислямът е фундаментално несъвместим с други религии, затова се стремят към "световен халифат" и подчиняване на всички на религията им. Ако ли не - следва смърт. Така че..... наистина не приемам подобна позиция!!! Защото тя би означавала, че аз примирено очаквам куршума, който е приготвен за мен само защото..... не съм мюсюлманка.....

Линдуша, желая на Росен по-леко и бързо оправяне..... Българската здравна система е.... българска здравна система!!! В която ние сме частите, а тя - несмазания механизъм... Радвам се, че момичетата са се отзовали в труден и важен за теб момент!!! Такива неща ме карат да се чувствам с крила!!! :) :)

Ние днес ще имаме гости..... 2 дена :D ... Така че, както се казва, тепърва всичко предстои!!!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Ver написа:Не знам как ти остава време да пишеш :)
Вер, аз така си почивам!!! :)
...
Деси, мисля, че разбирам с какво послание постна снимката "Keep calm and pray for word", както и писмото на френския журналист, чиято съпруга беше убита преди седмица!!! Ако аз бях на мястото на този мъж, бих написала, мислила и чувствала абсолютно същото!!! Защото съзнавам съвсем ясно, че тази пасмина (не мога да ги нарека хора) се храни от ОМРАЗАТА!!! Те обожават това чувство! Изпитват го! Консумират и онова, което околните изпитват към тях!! Радват се! И се наслаждават! Очакват го...... А и аз, досущ като този французин, не искам нито да им играя по свирката, нито да им давам удоволствия!!!!

Но, от друга страна, аз (слава Богу) не съм на мястото на френския журналист!!! Не съм претърпяла лична загуба!!! И не съм в позицията да НЕ мога да променя нищо!!! Не ми харесва идеята да запазя спокойствие.... или просто само да дразня някого като му пиша, че не го мразя..... Ето и днес..... в Мали са загинали хора.... само седмица след Париж, нови жертви на тероризма с марка ИД!!! Всъщност не ми се седи мирна и спокойна, защото е ........... без значение какво правя!! Или дали правя и не правя каквото и да било!!! Цитирам: Според лидерите на "Ислямска държава" ислямът е фундаментално несъвместим с други религии, затова се стремят към "световен халифат" и подчиняване на всички на религията им. Ако ли не - следва смърт. Така че..... наистина не приемам подобна позиция!!! Защото тя би означавала, че аз примирено очаквам куршума, който е приготвен за мен само защото..... не съм мюсюлманка..... ...
ЧЕРИ, цял ден мисля как да ти отговоря. Защото чувствам нещата досущ като ТЕБ. И ме БОЛИ. И ми е много гадно, защото мразя да усещам БЕЗСИЛИЕ. Обичам да мога да промЕням нещата.

Верче, и аз си почивам, пишейки. Понякога просто нямам муза, вдъхновение. Или... време. Но отмарям качествено, когато пиша.

АНИ, СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ:

http://zdravivsekiden.com/kubera-mudra/

И ОЩЕ НЕЩО:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic ... icrefid=20 - виж стр. 41, 42 и напред, ако искаш, разбира се! :329
Ver

Мнение от Ver »

Линди, рисунката е Торнадо от Огън :326
Изляла си разни емоции там. Браво!
Май е време да смениш цветовата гама - топлите цветове
много ти ходят!

Радвам се, че сте намерили Доктор!
Дано всичко мине благополучно :)
Заключено