Хей, здравейте. Тия дни съм малко на прибежки, но какво да се прави. Първо да ви кажа, че снощи бяхме на шоу-спектакъла "Големанов" в НДК с Любо Нейков, Стефан Рядков, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Нина Николина, Гъмзата.... и т.н. Хареса ми и...... и не съвсем. Очакването, което се създаде, че това едва ли не ще е нещо изключително, не се оправда. Това си беше театрална постановка само че в зала №1 на НДК.... с участието на Берковската духова музика. Иначе посланието на пиесата е ясно.... внушението, което оставиха с играта си актьорите, беше най-силно при Елена Петрова и Стефан Рядков. Имаше и проблеми със звука...... Но все пак повече съм доволна отколкото разочарована.
Днес чета, слушам и гледам новините от атентатите в Брюксел..... Няма как да не ми е неприятно - само след 8 дена ние летим с децата към Мюнхен. Сега ще ми кажете "Тая пък кифла кво е седнала да реве - тръгва на екскурзия, пък се оплаква!" Така е..... отивам да си гледам кефа, но..... това вече не ми носи удоволствие. Чувствам се физически несигурна. Към страха ми от летене със самолети, се прибавя и нов.... дали този самолет ще стигне въобще дестинацията си.. ако ли пък я стигне, какво ще има там.... защото, нека не се лъжем, и не си затваряме очите - терористите удрят в сърцето на Европа - Франция, Белгия, Испания..... ако Германия е наред, дано да не е през следващата седмица.....
Не знам какво вие мислите, но моето твърдо мнение е - "Вън арабите от Европа!". Не ме интересува дали има война или не! Да, не е човешко, не е хумано и ала-бала..... Но ..... какво човешко и хуманно има в разкъсаните тела от днешните атентати!!!! И как бихте обяснили на децата и родителите на загиналите, че хуманизмът е над всичко, когато всичко в тях крещи и плаче от загубата!!!! И когато знаят, че те самите, със собствените си данъци, са подпомогнали смъртта на близките си!!!!!! Хора..... няма вече покой! Стига с тези лъжи и фалш.... Не съм чула нито една официална заявка от мюсюлмани, мюсюлманска организация, фондация или просто общност от хора, изповядващи тази религия, за фактическо противопостяване и борба с ислямския тероризъм. Има откъслечни изявления на имами, които се опитват да влияят върху мнението на останалите, демонстрирайки страх..... защото, видиш ли, сега щяло да има антиислямски реакции. Но официално никой мюсюлмански водач не е обявил война на ислямския тероризъм..... и никой не се бори, особено пък на място, с този терор. Напротив.... превземането на Европа е почнало......
Декс, чудя ти се

- при толкова солидни доводи в полза на твоята теза, и мисля добро дар-слово, с което си дарена, защо си си премълчала в разговора с познатия на твоя мъж!!!! Особено пък като ти е станало и обидно. В крайна сметка... свободата да изразяваме мнения и становища е изкривена като понятие именно защото едните си премълчават, а другите бръщолевят какво ли не..... Аз лично те подкрепям и подстрекавам

да изразяваш мнението си... За теб сега, като голям човек може и да не е важно, и даже да е грешно. Но ти си и възпитател на дете... Яна гледа и копира от теб - дай ѝ крилата, които имаш ти, па макар и да не ги разтваряш често.

Успя ли да оправиш зъба?!?!
danid написа:Чери, какво става с ножа?
Дани, откакто миналия понеделник по телефона ми "стопиха лагерите" с онова ".... Бела ни създаде такъв огромен проблем", та досега ни дума, ни вопъл, ни стон!!!! Много ми е мъчно, но
ТВЪРДО съм решила да не е у мен инициативата за решаването на проблема. А ако това никога не стане, то с поведението си ще покажа достатъчно ясно къде е била престъпена границата на това от мен да се изисква, а насреща да чувам как детето ми едва ли не е лошо!!!! Не го приемам. Обожавам свободолюбието и непокорността на Бела и си я обичам страшно много такава!!! Търся и вярвам, че вече налучквам правилния път към нея!!! Имам още някоя и друга годинка преди да е станала тийн, за да знам как да стигна завинаги до нея!
Иначе говорих с майката на съученичката на Бела - другото момиченце, на което беше всъщност ножа, и което също беше така разтроено. 3 дена след случката, майката не беше размислила и на йота върху ситуацията. Може би, защото не беше получила новата информация, която стана достояние в късния следобед на понеделника, а може би и защото въобще не се беше поинтересувала. Та тази майка пак ми преповтори тезата, че нашите момичета трябва много да внимават какво говорят и как плашат малките..... Мислех да ѝ кажа да идем заедно при класната и да искаме случая да се разгледа при директора в присъствие на всичките участници, но..... при това положение... не!
danid написа:Петък ме схвана гърба и от мазила ли що ли сега съм и с обринат гръб, прекрасно, но поне започнах диета без глутен,
Дани, стискам ти палци за диетата - не се отказвай в никакъв случай!!! Особено, когато си почнала. Виж
тук- от сайта на Надя Петрова има доста рецепти за безглутенови ястия. При тях хубавото е, че няма никакви ограничения - единствено заместители на продуктите с глутен, които вече са доста достъпни и на приемливи цени!!! Пиши как върви диетата и кат ти е гърба.
И по повод това, дето ти "наврях" в очите сайта на Надя

.... без ти да си ми го поискала, ти пускам и линк към днешното ѝ
видео в блога ѝ - особено ако си го пуснеш към минута 4,15.... ще видиш какво точно направих току-що и какво тя мисли за грешно

...... Но въпреки това... обърни внимание и на цялото съдържание на видеото - считам, че се казват полезни неща, най-ценното на което е, че ги казва човек, който когато се запознах с него, мислеше почти противоположно

.
И при нас утре има родителска среща в класа на Коко.... отивам просто, защото има такъв форум... Нямам очаквания. Нямам въпроси. Нямам искания. Нямам претенции.... Все ми е тая - само Коко да се махне от 128 СОУ!!!!
Айде ще ви оставя аз сега.... че пак много се олях. Исках да пиша и за неделния тенис на маса с
Верката в парка "Заимов", ама ще е друг път.