Лятото носи ни сполука и отново ще изпразним мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
dexter
Философска система

Re: Пролет на вратата чука и отново ще изпразним мечата храл

Мнение от dexter »

Зори, честита ти рожденичка, да е жива и здрава, да й лесно и комфортно през трудните пуберски години, които чукат на вратата! Пожелавам ти да имаш много поводи да се гордееш с нея :923
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:1104 :1092 :1104

Зори, честита рожденичка! Желая ѝ кураж, сили, надежда, желание и готвност за това да "обърне" света с хастара навън и да ни "подари" една нова ера - ерата на хората!!!! Убедена съм, че децата това го могат! Весел празник! :954

:1104 :1092 :1104
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система

Мнение от danid »

Как те разбирам, Декс, с тази разлика че в повечето случаи не замълчавам, после страдам я аз, я директно децата, защото учителите например адски обичат да си го изкарват на детето заради устатата му майка. Тази година и при двамата имах такъв сблъсък, единия просто го оставиха на пейката на тържеството, а другата пострада още повече и всичко беше приписано на нейната майка, но знам, че следващия път пак няма да си затрая. Има и ситуации, в които постъпвам, точно както си описала, особено с подобен тип родители, които смятат, че знаят всичко и не подлагат собственото си мнение изобщо на съмнение, а и понякога излиза, че обиждам децата им, на които те вярват на повече от 100 %. Значи, за да не мами Мария не решавала задачи :221, а аз така да се опитвам да го направя измамник детето. Пиши по-често, липсваш

Петък ме схвана гърба и от мазила ли що ли сега съм и с обринат гръб, прекрасно, но поне започнах диета без глутен, а не искам да ви казвам какво отчете кантара, скоро с 3 цифри ще се отчитам, положението вече не търпи отлагане, трябва да се взема в ръце и с хранене и с движение и със спорт. Стискайте палци, че иначе лошо.

Зори, и тук пожелавам прекрасен празник на Дарена и успехи във всичко

Чери, какво става с ножа? Вчера една майка ми се оплакваше, че нейния синковец платил 0,50 лв на друг младеж да набие трети :221. Говорим за първокласници и после биячът не искал да връща парите, защото бил свършил работата. На мен ми е смешно, но на майката и се плачеше. Какви ли истории се случват в училищата, не ми се мисли.

Цони, да не се обидиш от горното ми твърдение за учителите, ти не си от тях, а и до сега мога да кажа, че повечето от учителите на моите деца са много свестни и отговорни хора. Като цяло съм доволна. Е има какво да се желае от 1 АЕГ, но за без пари толкоз, макар че не знам на кой му излиза без пари. Почти всяка седмица имат дни с намалени часове или пропускат цял блок, на другите места не е така, сряда ще има родителска, да видим какво се случва с титулярката, която за малко отстраниха.

Нещо за ваканцията планирахте ли вече, Дами? Аз пак нищо, може би ако има как ще ги заведа за няколко дни на село. Трябва да има нови цветя в градината ми, че тук не успях да ги посадя и ги оставих майка ми там да ги засади и ми е интересно какво се е получило. Сега и засадените иска да маха Цецо, че пък навес щял да прави. И усещам как после ще ми продаде къщата преди да сме я довършили, строяло му се още, а аз кога ще живея в къща? Не знам дали ще се спогодим по този въпрос.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момици, ако знаете какъв луд следобед имах вчера...... имахме вчера, де. Срещнахме се с Верката в парка "Заимов" и си направихме маратон по тенис на маса............ Децата играха около нас. Времето беше прекрасно. Чуваха се множество птички..... Въобще беше прекрасно просто! :954 :954

Исках да пиша и аз повече на Декс, но няма да е точно в момента....... :126 :126
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Зори, честита рожденичка!Много хубави моменти., много здраве, щастие и попътен вятър в живота! :1213
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хей, здравейте. Тия дни съм малко на прибежки, но какво да се прави. Първо да ви кажа, че снощи бяхме на шоу-спектакъла "Големанов" в НДК с Любо Нейков, Стефан Рядков, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Нина Николина, Гъмзата.... и т.н. Хареса ми и...... и не съвсем. Очакването, което се създаде, че това едва ли не ще е нещо изключително, не се оправда. Това си беше театрална постановка само че в зала №1 на НДК.... с участието на Берковската духова музика. Иначе посланието на пиесата е ясно.... внушението, което оставиха с играта си актьорите, беше най-силно при Елена Петрова и Стефан Рядков. Имаше и проблеми със звука...... Но все пак повече съм доволна отколкото разочарована. :)

Днес чета, слушам и гледам новините от атентатите в Брюксел..... Няма как да не ми е неприятно - само след 8 дена ние летим с децата към Мюнхен. Сега ще ми кажете "Тая пък кифла кво е седнала да реве - тръгва на екскурзия, пък се оплаква!" Така е..... отивам да си гледам кефа, но..... това вече не ми носи удоволствие. Чувствам се физически несигурна. Към страха ми от летене със самолети, се прибавя и нов.... дали този самолет ще стигне въобще дестинацията си.. ако ли пък я стигне, какво ще има там.... защото, нека не се лъжем, и не си затваряме очите - терористите удрят в сърцето на Европа - Франция, Белгия, Испания..... ако Германия е наред, дано да не е през следващата седмица.....

Не знам какво вие мислите, но моето твърдо мнение е - "Вън арабите от Европа!". Не ме интересува дали има война или не! Да, не е човешко, не е хумано и ала-бала..... Но ..... какво човешко и хуманно има в разкъсаните тела от днешните атентати!!!! И как бихте обяснили на децата и родителите на загиналите, че хуманизмът е над всичко, когато всичко в тях крещи и плаче от загубата!!!! И когато знаят, че те самите, със собствените си данъци, са подпомогнали смъртта на близките си!!!!!! Хора..... няма вече покой! Стига с тези лъжи и фалш.... Не съм чула нито една официална заявка от мюсюлмани, мюсюлманска организация, фондация или просто общност от хора, изповядващи тази религия, за фактическо противопостяване и борба с ислямския тероризъм. Има откъслечни изявления на имами, които се опитват да влияят върху мнението на останалите, демонстрирайки страх..... защото, видиш ли, сега щяло да има антиислямски реакции. Но официално никой мюсюлмански водач не е обявил война на ислямския тероризъм..... и никой не се бори, особено пък на място, с този терор. Напротив.... превземането на Европа е почнало......

Декс, чудя ти се :) :) - при толкова солидни доводи в полза на твоята теза, и мисля добро дар-слово, с което си дарена, защо си си премълчала в разговора с познатия на твоя мъж!!!! Особено пък като ти е станало и обидно. В крайна сметка... свободата да изразяваме мнения и становища е изкривена като понятие именно защото едните си премълчават, а другите бръщолевят какво ли не..... Аз лично те подкрепям и подстрекавам :222 да изразяваш мнението си... За теб сега, като голям човек може и да не е важно, и даже да е грешно. Но ти си и възпитател на дете... Яна гледа и копира от теб - дай ѝ крилата, които имаш ти, па макар и да не ги разтваряш често. :923 Успя ли да оправиш зъба?!?!
danid написа:Чери, какво става с ножа?
Дани, откакто миналия понеделник по телефона ми "стопиха лагерите" с онова ".... Бела ни създаде такъв огромен проблем", та досега ни дума, ни вопъл, ни стон!!!! Много ми е мъчно, но ТВЪРДО съм решила да не е у мен инициативата за решаването на проблема. А ако това никога не стане, то с поведението си ще покажа достатъчно ясно къде е била престъпена границата на това от мен да се изисква, а насреща да чувам как детето ми едва ли не е лошо!!!! Не го приемам. Обожавам свободолюбието и непокорността на Бела и си я обичам страшно много такава!!! Търся и вярвам, че вече налучквам правилния път към нея!!! Имам още някоя и друга годинка преди да е станала тийн, за да знам как да стигна завинаги до нея! :)

Иначе говорих с майката на съученичката на Бела - другото момиченце, на което беше всъщност ножа, и което също беше така разтроено. 3 дена след случката, майката не беше размислила и на йота върху ситуацията. Може би, защото не беше получила новата информация, която стана достояние в късния следобед на понеделника, а може би и защото въобще не се беше поинтересувала. Та тази майка пак ми преповтори тезата, че нашите момичета трябва много да внимават какво говорят и как плашат малките..... Мислех да ѝ кажа да идем заедно при класната и да искаме случая да се разгледа при директора в присъствие на всичките участници, но..... при това положение... не!
danid написа:Петък ме схвана гърба и от мазила ли що ли сега съм и с обринат гръб, прекрасно, но поне започнах диета без глутен,
Дани, стискам ти палци за диетата - не се отказвай в никакъв случай!!! Особено, когато си почнала. Виж тук- от сайта на Надя Петрова има доста рецепти за безглутенови ястия. При тях хубавото е, че няма никакви ограничения - единствено заместители на продуктите с глутен, които вече са доста достъпни и на приемливи цени!!! Пиши как върви диетата и кат ти е гърба.

И по повод това, дето ти "наврях" в очите сайта на Надя :1062 :1062 .... без ти да си ми го поискала, ти пускам и линк към днешното ѝ видео в блога ѝ - особено ако си го пуснеш към минута 4,15.... ще видиш какво точно направих току-що и какво тя мисли за грешно :1069 :1069 ...... Но въпреки това... обърни внимание и на цялото съдържание на видеото - считам, че се казват полезни неща, най-ценното на което е, че ги казва човек, който когато се запознах с него, мислеше почти противоположно :222 .

И при нас утре има родителска среща в класа на Коко.... отивам просто, защото има такъв форум... Нямам очаквания. Нямам въпроси. Нямам искания. Нямам претенции.... Все ми е тая - само Коко да се махне от 128 СОУ!!!!

Айде ще ви оставя аз сега.... че пак много се олях. Исках да пиша и за неделния тенис на маса с Верката в парка "Заимов", ама ще е друг път. :)

Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

cchery написа:Днес чета, слушам и гледам новините от атентатите в Брюксел..... Няма как да не ми е неприятно - само след 8 дена ние летим с децата към Мюнхен. Сега ще ми кажете "Тая пък кифла кво е седнала да реве - тръгва на екскурзия, пък се оплаква!" Така е..... отивам да си гледам кефа, но..... това вече не ми носи удоволствие. Чувствам се физически несигурна. Към страха ми от летене със самолети, се прибавя и нов.... дали този самолет ще стигне въобще дестинацията си.. ако ли пък я стигне, какво ще има там.... защото, нека не се лъжем, и не си затваряме очите - терористите удрят в сърцето на Европа - Франция, Белгия, Испания..... ако Германия е наред, дано да не е през следващата седмица.....
Уф, и аз така за Брюксел. Мъжа ми лети другия петък за там, той два пъти месечно минава през това летище. По Великден ще ходим във Виена семейно, пак ще летим. Не съм се паникьосала, но никак не ми харесва ситуацията. Как може, при положение, че от няколко месеца Брюксел е като под лупа, полиция на всякъде (ако се вярва на новинарите)? И пак - атентати! Просто ужас :126 !

Не си оправих зъба, Чери :roll: !. Записах си час, обаче нямаше вода в кабинета!!! Ремонт на магистрален водопровод и половин Варна беше без вода. Голям карък съм... Утре пак ще ходя. Беше ми криво вчера, но вече ми мина :), пък и почти свикнах със счупения зъб.
Колкото до това защо не си изказвам мнението пред разни всезнайковци - ами не виждам смисъл. Не че не се чувствам свободна, просто наистина не виждам смисъл :). Както и друг път съм казвала - не съм боец и няма да стана. Не ми е комфортно в битка. Пък и мнението ми няма да промени нищо - в тази конкретна ситуация и в други подобни на нея :). Не търсим никаква истина, която да се роди в спор :).
Ох, имам да пиша и други неща, но съм на работа и просто няма как.... А и съм гладна, гладна.... не ми върви мисълта :). Хубава вечер от ме :923
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ужасно е с всички тези атентати :328 ИСКАМ МИР!!!
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мирише на пролет. Дори от малкото късче свят, което терасата ни ми осигурява, живителната сила и енергия на младата красавица се "просмукаха" в мен. Мирише на пролет :954

danid
Философска система

Мнение от danid »

Аз смятам, че всички идващи в Европа, трябва да приемат правилата и ценностите й, а също, че част от тези хора живеят повече от век назад и мисленето им е точно такова, а това е много сериозен проблем, но не вярвам те да организират всички тези атентати. Има нещо по-голямо, което се цели и зад него стои друга сила. Каквото и да е обаче не виждам вече как ще се справим с това нещо. Може би за да не живеем в страх просто трябва да живеем, никой не знае какво ни чака утре и къде. Така че, Момичета, не мислете лошо, всичко ще е ок с вас и близките ви, защото правите добро и то се връща към вас. А тези правещите лошо ще получат възмездието си, сигурна съм в това, рано или късно.

Чери, ще погледна нещата, които си пратила, но твърдо ще направя диетата заедно с Мими, защото и при нея има ефект. Напоследък съм все по-сигурна, че глутена не ми понася, така че обрива дойде точно навреме, както всичко в живота, стига да можеш да го приемеш по този начин, като възможност, а не като заплаха. Малко с обедите ми е сложно, че долу слагат пикантина във всичко, а в нея кой знае какво има, но винаги има и салати, които ми се връзват и така. Миналата година изкарах 28 дни без глутен и без животиснки продукти. Като влезеш в ритъм не е сложно. Открих и едни царевични питки, които са без глутен и Мими много ги хареса. Само се притеснявам, че излиза рано и все пропуска яденето, а се връща чак след 7, постоянно я предупреждавам, че не трябва да не яде толкова дълго време, но дали винаги се вслушва не знам. Личната нищо интересно не каза за обрива, а и той е упорит, засега не се маха и сърби, има и бели връхчета, но завяхват вече.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ЗДравейте. След пролетта от тази сутрин, днес времето малко или много ни пробута по някой и друг каприз :954 :954 . Но при все това остава пролетно! Поне в моите възприятия. Гледах прогнозата - от събота натам го дават да се оправя и Т да достигат 20 градуса.... а това е супер! :1062 :1062
dexter написа:Уф, и аз така за Брюксел. Мъжа ми лети другия петък за там, той два пъти месечно минава през това летище. По Великден ще ходим във Виена семейно, пак ще летим. Не съм се паникьосала, но никак не ми харесва ситуацията. Как може, при положение, че от няколко месеца Брюксел е като под лупа, полиция на всякъде (ако се вярва на новинарите)? И пак - атентати! Просто ужас :126 !
И при мен няма паника. А просто едно тягосно усещане - днес някъде го прочетох това, но .. смея да твърдя, че важи и за мен - усещам един ирационален страх..... Пожелавам на мъжа ти безпроблемен полет ииии никакви такива на летището в Брюксел!!!
dexter написа:Записах си час, обаче нямаше вода в кабинета!!! Ремонт на магистрален водопровод и половин Варна беше без вода. Голям карък съм... Утре пак ще ходя.
Уф.. :roll: :roll: .... Верно каръшка работа. Айде дано днес да си минала вече успешно! :954
dexter написа:Колкото до това защо не си изказвам мнението пред разни всезнайковци - ами не виждам смисъл. Не че не се чувствам свободна, просто наистина не виждам смисъл :). Както и друг път съм казвала - не съм боец и няма да стана. Не ми е комфортно в битка. Пък и мнението ми няма да промени нищо - в тази конкретна ситуация и в други подобни на нея :). Не търсим никаква истина, която да се роди в спор :).
Разбирам те. При това много добре. Просто се натъжавам, когато масово говорят онези, на които не им се разбира и които нямат нито какво ново, нито интересно, нито полезно да кажат. Само бръщолевения..... Знаеш ли - онзи ден с Верката си говорихме за теб - за това, че все по-трудно срещаме хора като теб, с твоя манталитет, начин на разсъждение, зрялост, че дори и писателски почерк в изказа...... Ей за това ми е жал, когато хора като теб не виждат смисъл да говорят..... Но това си е твое право, все пак. :)
cvety_rz написа:Ужасно е с всички тези атентати :328 ИСКАМ МИР!!!
Цвет,..... много хубаво казано!
danid написа:Чери, ще погледна нещата, които си пратила, но твърдо ще направя диетата заедно с Мими, защото и при нея има ефект. Напоследък съм все по-сигурна, че глутена не ми понася, така че обрива дойде точно навреме, както всичко в живота, стига да можеш да го приемеш по този начин, като възможност, а не като заплаха
Непременно погледни - рецептите по-специално. Сигурна съм, че ще си улесниш ежедневието. Защото да махнеш глутена от ежедневието си, е особена и кардинална промяна.... А когато някой го е измислил наготово, що пък да не се възползваш. Успех ти желая и ще се радвам да пишеш как вървят нещата с режима.

Да ви кажа честно - днес ми е едно доста заспало..... довечера е родителската среща в класа на Коко.... :) - просто отивам. Ще съм наблюдател. :) После ще пиша.

Заключено