Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Мнение от Нели »

cchery написа:Аз пак ще си попитам: какъв е проблемът с ваканцията; защо я разнищвате откъм подробности; и не се оставите радостта на децата от случайно придобитите дни свобода не ви завладее без предразсъдъци?!!?
Ани, аз нямам никакъв проблем с това, че децата са във ваканция. :954 Ние сме навън винаги, когато можем, а през останалото време се забавляваме и НЕ скучаем. Децата искат ваканция и аз се радвам заедно с тях, когато я има.

Имам проблем с това да се чувствам разигравана като маймуна цял ден да следя петнайсет сайта, за да разбера кое от децата ми ще учи днес и кое - не. И ето сега например едната ми дъщеря е на училище, а другата - във ваканция. А като аз съм на работа, каката е на училище, а малката във ваканция и вече става малко сложно - при това положение тя вече ще е на компютъра цял ден, няма да е нито навън на снега, нито ще общуваме и играем заедно.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:Аз пак ще си попитам: какъв е проблемът с ваканцията; защо я разнищвате откъм подробности; и не се оставите радостта на децата от случайно придобитите дни свобода не ви завладее без предразсъдъци?!!?
Нямам проблем с ваканцията,
и ти го обясних :)

Разнищвам, защото ти попита
защо се "притеснявам", а аз ти обясних,
на какво се дразня :)

Това не са "предрасъдъци",
а точно обратното - "следразсъдъци" :1062 ,
защото след като разсъдих, разбрах какво ме
е подразнило.

Обаче, имам чувството, че ти се
дразниш прекалено много, от факта :idea:
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Обаче, имам чувството, че ти се дразниш прекалено много, от факта :idea:
Ба...., ама преди да пиша, да питам първо кой факт визираш, че ме дразни :955 :955 .....
Нели написа:
Ани, аз нямам никакъв проблем с това, че децата са във ваканция. :954 Ние сме навън винаги, когато можем, а през останалото време се забавляваме и НЕ скучаем. Децата искат ваканция и аз се радвам заедно с тях, когато я има.
Виждам виииии :954 :954 :954 ..... знаеш къде! :524

Аз категорично отказвам да споря или да се налагам. Не само по този въпрос. Просто......, смятам, че ето това нещо:
Ver написа:........ липсата на всякаква готовност да се посрещат различни условия/промени. Ама наистина!
Важи в пълна сила и за нас, за тази дискусия!!!! Всъщност......, ако нямаше извънредна ваканция, т.е. промяна, ние щяхме да говорим за други неща..... Не сте ли съгласни?!

Верка, аз съм намислила да пиша нещо по повод истерията с ваканцията. И ще го направя - само не знам кога. И ще бъда съвсем честна - сила и хъс да пиша за това ми дава И "вашата" тема - твоята и на Нелката, т.нар. "детска" тема. И ако има недоумение в мен, е защо..... ти като нейн автор се дразниш на едно от най-детските неща, които се случиха - дървена ваканция?! И още повече...... на непригодността на някои хора да се справят с различни условия, т.е. промени?!?!?!?!! Та...... точно вашата темичка е пълна с примери в посока "отпор" на такова поведение...... и никога не сте го правили така, че да казвате колко се дразните на другите, които не се държат така....... Сега обаче е различно. :1044 :1044 :1044 И аз улавям тази разлика и за нея питам. Не се дразня. В никакъв случай. По-скоро ми е мъчно, защото...... опората, която имам от вас...... по някакъв начин се клати под краката ми. Не си мисли, че не разбирам аргументите ви. Или че чета през редовете. Или, че се кефя да споря.... В крайна сметка и на мен ми трябват сили и увереност... :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И аз се радвам на удължената ваканция, Ани!
Но разбирам Нели, че й е кофти... до последно никаква информация, а после една от дъщерите й ще учи, а другата - не.
Това последното наистина си е безумие!!!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Имам чувството, че не можеш да разграничиш някои неща Чери :)
Аз не споря и не истерясвам по повод ваканцията.
cchery написа: "детска" тема. И ако има недоумение в мен, е защо..... ти като нейн автор се дразниш на едно от най-детските неща, които се случиха - дървена ваканция?!
Това ми показва, че не правиш разлика.
Детската тема няма нищо общо.
Аз нямам против ваканцията (пак казвам),
а се дразня от тъпите причини(бел.ред) за нея.
А това, че всеки ден сме навън да си правим кефа
е друг въпрос :)
Добре, че не живеем на място като Япония,
че иначе нищо-никога нямаше да работи/учи.

cchery написа:[.... точно вашата темичка е пълна с примери в посока "отпор" на такова поведение...
И тук има неразбиране :)
Това което правя не е контрапункт/"отпор",
това е вътрешно усещане/необходимост.
Правя го за себе си и то често се оказва
различно от това, което правят многото.

И сега с теб водим безмислена дискусия ...
Дори не виждам смисъла :)
Аз приемам твоята радост,
ти зададе въпрос, но не хареса
отговора и сега се чудиш кое-защо-и-как.
---
"Тъпите причини" са мнооого далеч от детската
тема. Нели ги обясни по-горе. А защо ме дразнят ли?
Съвсем конкретно ще ти кажа:
Лично от нашето семейство тази година
някои бюроктати откраднаха доста пари, по подобни
начини и вече ми се повръща направо!

и това няма нищо общо с нещата, които
правим за 1-ви път в живота си.

Как по-точно да ти обясня не знам :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Но разбирам Нели, че й е кофти... до последно никаква информация, а после една от дъщерите й ще учи, а другата - не.
Аз мисля същото, Деска, и умишлено не съм коментирала под тези постове на Нелката. :)

Верка, ..... какво му е трудното да приемеш, че има ваканция (въпреки причините за нея), а не да излизам глупава и неразбираща?! :) :) ... и неразграничаваща?! :lol: :lol: :lol: :lol: Аз се забавлявам на всичко това..... Винаги е било така - колкото повече думи, толкова повече "кукички" по тях, за които някой да се хване?! :222
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Kleo написа:Но разбирам Нели, че й е кофти... до последно никаква информация, а после една от дъщерите й ще учи, а другата - не.
Аз мисля същото, Деска, и умишлено не съм коментирала под тези постове на Нелката. :) ...
Според мен няма проблем и не виждам защо трябва да приемаме ситуацията като проблемна? Имам предвид проблем в общуването между нас си. А не на държавно ниво...

В моето обкръжение не е имало истерия покрай ваканцията. Алекс като цяло се радваше до един момент, че е във ваканция. После обаче му се скофти, защото му писна ... все да учи и да дописва ненаписани през срока домашни, да попълва учебни тетрадки и да чете, защото е супер студено за футболни мачове навън и няма деца навън. Аз съм на работа. Баща му бачка от вкъщи и често го юрка да му помага с колелата. Не казвам, че нямаше достатъчно игри и забавления за него, както и ходения на гости до приятелчета и до баби, братовчедки и други готини неща, но той вчера ми призна, че вече чака с нетърпение да тръгне отново на училище, защото съучениците му липсвали. И така. При нас всичко протича нормално и без излишни драми, емоции и ядове. Колкото до мен, искрено се надяваХ Фандъкова да обяви цялата текуща седмица за неучебна за всички столичани и с това одисеята с неизвестността до последния момент просто да приключи, за благото на всички заинтересовани :plezya se :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:Верка, ..... какво му е трудното да приемеш, че има ваканция
Много ми е интересно кога ме чу да казвам,
че ми е много трудно да приема, че има ваканция? :1062
Оххххх.
Очевидно разговора върви като ....през преспи :1062
След 2 часа и 1/2 пързалка в парка и теглене на пълна
шейна се чувствам раздвижена :1156
Пък Ако и да не ми харесва ваканцията :222

Предлагам да затворим яловата "дискусия" :1211
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:
cchery написа:Верка, ..... какво му е трудното да приемеш, че има ваканция
Много ми е интересно кога ме чу да казвам,
че ми е много трудно да приема, че има ваканция? :1062
Когато и ти мен за това:
Ver написа:ти зададе въпрос, но не хареса отговора ........
:1062 :1062 :1062
Ver написа:Предлагам да затворим яловата "дискусия" :1211
С две ръце и с две халби съм за това.... комай отдавна, де. :plezya se :plezya se

Много ме е яд - обещах на Бела днес да се разходим на снега и не съм си мръднала гъза!!! Не стига, че логото, което правих, не става, не става и НЕ СТАВАААААА :126 :126 :126 :126 , ами.... и с детето не мръднах навън!!! Е, сега ще го направя, защото ...... не знам. Отказах и на една приятелка за кино утре....., защото...... съм поела ангажимент да правя.... сайт, а не мога......... да правя сайтове и се плаша от това :328 :328 :328 ....... и в момента ми е много криво..... Чак не знам......

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа:
Ver написа:Предлагам да затворим яловата "дискусия" :1211
С две ръце и с две халби съм за това.... комай отдавна, де. :plezya se :plezya se
НАЗДРАВЕ! :620
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Ver

Мнение от Ver »

Между другото Нели,
онова вино дето го подари
на Явор Сирата-Фотографър-
на Братя МИнкови е уникално!
Само от него си взимам и имам
чувството, че мога и цяла бутилка
да опъна :620
Заключено