Как сте, мецанки?
Аз днес имах много странен ден.
Сутринта започна с плуване, водих Ани на открития басейн "Приморски" с идеята да види изгрева. Миналата събота плувах с клубпо карате и йога там от 7 до 8 сутринта и беше почти магическо - започнахме в тъмното, над бсейна се стелеше буквално мъгла от изпаряващата се вода, тъй като въздухът беше доста под нулата, после видяхме изгрева над морето (басейнът граничи с плажа) и завършихме плуването на светло. Исках Ани да види това, да го преживее. Тази сутрин обаче беше облачно и изгрев не се видя.
Въпреки това си беше хубаво.
Следобеда се видях с бивши колеги, беше ми интересно, макар те да не са точно моята компания.
Изненадата дойде вечерта. Обади ми се ръководителят на друга катедра в университета и... отправи много странна оферта. В тяхната катедра имате нужда от още един човек, ректорът категорично отказал да се обявява конкурс за нов човек, но им казал, че ако си привлекат човек от друга катедта, той ще одобри преместването. Та, офертата е следната: искат или мен или бившият ми съпруг, с когото в момента сме в една и съща катедра, с молба да се разберем по между си. Вариантите са или и двамата да откажем, или единият да приеме, но кой по-точно оставя на нас. Изискват човекът, който отиде при тях, да защити дисертация в скоро време. Тук аз имам много по-голям шанс. Владеенето на езици също е от полза. Тук аз също съм много по-добре.
Много ми е странно. Това е катедра "Международни икономически отношения", ако приема, трябва да уча много нови неща тепърва. От друга страна атмосферата в тази катедра е много по-свободна и творческа, а при нас е гнездо на оси. Всъщност при нас атмосферата стана буквално отровна и ще става все по-зле. Лошото е, че с бившия си съпруг не успявам да се свържа цяла вечер, а времето за отговор е много малко - всъщност до понеделник. Нямам никаква представа как би погледнал на това предложение той. Да не бъда с него в една и съща катедра ми се струва добра идея.
Мисля си какво ли не. Истината е, че на мен в счетоводството ми е тясно. И погледът, и интересите ми са по-широки. Като ходя в чужбина по програма "Еразъм", като искам да участвам в конференции все виждам как специалността ми е твърде тясна и това все ми създава проблем.
Не зная. Опасявам се това да не се окаже някаква моя завоалирана форма на бягство. Аз не правя така.
Ще преспя естествено, но съм в голямо чудене.
Деси, какво казват звездите за нова работа?