Нели написа:Тази вечер съм сама, децата ги няма. Имах време да помисля и изведнъж осъзнах, че след развода, всъщност след като Христоско се изнесе, НИЩО не стана по-трудно, отколкото беше. Имам предвид в чисто битов смисъл. Ежедневните дейности си вървят и аз като цяло не съм по-натоварена от преди. Излиза, че до голяма степен аз и преди съм се грижила сама за децата и дома.
Не съм учудена,
Нелка. Не съм учудена......
Тъжна реалност е тази, описана от теб за контролните на студентите. Не искам да се повтарям, но най-точното, което мога да кажа е, че ........ не съм учудена........ А не бива да е така.
Деси, много ми хареса разказа за помашките яйца... има много какво да вземем от него. И аз я помня тази мешавица от вярвания, традиции и обичаи. Нещата се случваха, ние празнувахме и взаимно се поменавахме и тачехме без да доглеждаме вярата си.... Сега...... едва ли е възможно. Светът може и да е станал космополитен, но ние, хората, които го населяваме, като че ли сме все по-тесногръди......
Момичета, тази нощ е нощта на Възкресението!!! Нека най-сетне си простим взаимно. Нека погледнем най-надълбоко в душите си и прозрем в тях въпреки различията си!! Ако има нещо интересно на този свят, то е неговата шарения. А тя не се прави, не се гради на леви и десни, на демократи и социалисти, на прави и "криви". Шареното значи разнообразие. Разнообразието е свобода. Свободата е нашия естествен начин на съществуване!!! Да бъдем свободни да сме такива, каквито сме..... без да доглеждаме на другия!!! Честито Възкресение!