Момичета, какво стана сега?!? Повлякох крак....

за караници... Благодаря ви,
Естел и Деси, че минахте и споделихте след мен..... поне малко ми се отсъви.... (думата идва от "съвест" и предлога "от", т.е. вече не ми е така съвестно - отсъвва ми се.....

). Но истината е, че вчера крещях като обезумяла, дори нарекох Бела с обидна дума.... Снощи, разбира се, се извиних за това, защото оценяйки трезво ситуацията, то аз като възрастен трябва да съм много над тези неща - говоря като поведение.
А какво всъщност стана?! Бела трябваше да е в читалището "Лиляна Димитрова" в 18 часа - облечена и гримирана. Там има танцов конкурс "София твори" и балетната школа, в който Бела танцува, щеше да участва. Вчера аз я спрях от английски - да не ходи следобеда, защото днес имат ВО по математика и прецених, че ще е много по-добре да е у нас, да си направи домашните за петък, да си реши 1-2 теста по математика и да се приготви на спокойствие за участието в танцовия конкурс. Аз се прибрах към 15 часа у нас. Бела тъкмо беше почнала да пише домашните си за днешния ден - по 3 предмета (математика, Човек и общество и английски - от допълнителния, където имат големи като обем домашни). Стана ми ясно, че от 1 до 3 часа... тя се е мотала, цъкала на тел или там каквото е правила, но не е учила!! Оки, казвам - в крайна сметка тя е много натоварена и на всеки би му писнала тази рутина в ежедневието - училище, домашни, английски, тренировки....... баси. В 3 часа с нея се разбираме, че до 4 тя ще напише всичките 3 домашни. От 4 до 5 часа ще реши 1-2 теста по математика, след което ще се приготви бързо за участие и към 5,20 ще излезем от нас. До Лиляна Димитрова са не повече от 4 км, но предвид адските задръствания в София точно по това време и то точно на Цариградско шосе, ако тръгнем в 5,20, ще стигнем съвсем навреме!!!!
Аз отидох в другата стая и заседнах пред компа и сайта, който правя - само да уточня, че това е работа, за която съм обявила оферта и съответно сума на клиента и не е просто да седя и да се балникам пред компа. В 17 часа поглеждам към часовника на компа - Бела не идва при мен да ми каже, че почва да се приготвя. В 17.05 - отново никаква я няма. В 17.15 все още не чувам каквито и да било признаци тя да се облича, гримира и т.н. за участие - да не говорим, че косата трябва да е вдигната по специфичен начин: 2 кокчета, върху които се закачат едни котешки уши

.
Да припомня - моят план беше да излезем в 17,20 от нас!!! Аз виждам и знам, че тя закъснява, но нарочно реших да я оставя сама да действа, защото предния ден, срядата, тя ми скрои абсолютно аналогичен номер - трябваше в 14 часа да сме при ортодонтката, а тя в 13,58 тепърва излезе от нас..... И това при положение, че още в 13,15 часа сме се чули, уточнили сме отново какво трябва да се направи - да си измие зъбите, почисти шините и т.н. и да излезе навреме!!! Е, не стана. В сряда не виках, но ѝ казах, че съм приключила напълно с това да я дърпам за ушите и да ѝ се случват нещата.......
Но.... очевидно нищо не стига до разума ѝ -
Деска, ще ти повторя думите, които писа за Алекс!!! В крайна сметка малко преди 17,20 часа аз отивам в детската стая и какво мислите, че заварвам - Бела на телефона..... Била тъкмо станала да иде да провери колко е часа...... По земята разпрострени учебници, от които не е ясно дали е приключила дори с домашните. А сборникът по математика с тестовете за ВО седи неотворен, даже несвален от етажерката ѝ........ Т.е. за 2 часа и половина тя.... е написала (евентуално) само домашните си за петък, не е погледнала тестовете, да не говорим, че не е облечена и гримирана за участие..... Но за сметка на това държи тела си в ръце....... Аз съм повече от бясна, защото знам много добре за задръстванията по Цариградско шосе и знам, че...... няма да се справим да стигнем до 18 часа, ако не тръгнем навреме........ Е честно, хора, ....... не издържах!!! Не, просто.... не мога да ви го опиша.... Предния ден Бела имаше абсолютно същата издънка, и днес, когато чакаме това ѝ участие, когато на всички ни е готино, че тя излиза на сцена, че правят красиви неща, аз разбрах, че...... ние ще издъним цялата група, защото никога няма да стигнем навреме.....
Което и всъщност стана..... Съвсем ми се стъжни, когато вече в салона на читалището, водещият по някое време съобщи следното: "Разбрахме, че вече всички участници в група №.... са дошли и можем да пристъпим към техния танц"....... Т.е. нашата хореографка е помолила да променят реда в програмата само заради Бела и само, защото тя....... тя...... прояви
абсолютно безбрежна безотговорност........
Ами това е..... бях много ядосана, разревана, обидена, разочарована..... Всичко, за което се сещате.... Всичко..... Като се прибрахме в нас, пъхнах 1 книга в раницата, взех си тела и слязох в парка да си чета на спокойствие - не исках да виждам никого.
Днес, разбира се, всичко ми е минало...., но не знам как да се справям с Бела в такива ситуации, защото те не са изключение, а по-скоро..... ежедневие!!!
Естел, абе..... ние сме били вчера по едно и също време на едно и също място

. Ми да вземем вече и официално да се запознаем...... :lol: :lol: В коя школа танцува Ема?!

Бела е в балет "Алиса" с хореограф Виктория Стоянова.
Загледах ви дестинациите за тазгодишното пътешествие........ това са и мои много мечтани посоки!

Ще бъда изключително щастлива да споделяш тук или където ти е най-удобно за всичко, което видиш и преживееш там.......
ВО за 4-и клас..... буквално БЕЗМИСЛЕНО...... Но то и като цяло програмите до 4-и клас са такива..... Не разбирам защо 5 часа математика седмично, и само по 2 български език?!?!?!?! Че той английският е с повече ЗП-та!!!!!!! И накрая децата били неграмотни... Ми, нормално ми се вижда....
Айде, стига съм писала, че трябва да правя сайта...... Направо съм ебаси и пишман уебаджийка аз

.