Личен дневник Kleo

Споделено, откровено, съкровено
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Личен дневник Kleo

Мнение от Kleo »

Толкова много мисля напоследък. Така съм се отдръпнала от външния във вътрешния си свят, че повече от това май че не може просто... без да съм изолирана изцяло от общуване с околните обаче.

И ми се пише. И ми се чете. И ми се твори. По много от всичко. Готви ми се, пее ми се, танцува ми се, купуват ми се подаръци, слуша ми се музика... Бременее ми се. Ражда ми се.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

На служебно коледно парти сме с Есмо, тук е много весело :1216 към моята месторабота :fan :1216

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение

Изображение

https://www.edna.bg/izvestni/mariia-kiu ... na-4641934 - Мария Кюри - радиоактивната жена :524

https://www.edna.bg/media/foto/velikite ... myzhe-7918 - Великите жени, чиито открития са приписани на мъже :524

https://www.edna.bg/media/foto/zhenite- ... a-3605?p=1 - Жените, които промениха хода на историята и света :524

https://www.edna.bg/svobodno-vreme/dumi ... ue-4665029 - Думите на Айнщайн към Мария Кюри, които всяка жена трябва да чуе :524

... И така, в един от най-мрачните периоди от живота ѝ, по пощата пристига писмо, адресирано от Алберт Айнщайн - едно искрено и добронамерено обръщение на един блестящ ум към друг.

Уважаема госпожо Кюри,

Не ми се смейте, че Ви пиша, без да мога да Ви кажа нещо изключително. Просто съм бесен от начина, по който обществеността в момента се осмелява да се държи с Вас, и смятам за необходимо да дам воля на чувствата си. Убеден съм, че и Вие самата презирате тази сган, която си позволява проява на такова неуважение към Вас в стремежа си да задоволи жаждата си за сензация.

Длъжен съм да ви кажа колко се възхищавам на Вашия интелект, Вашата амбиция и честност и че се считам за късметлия заради възможността да се запознаем лично в Брюксел. Всеки, който не се причислява към тези влечуги, със сигурност е щастлив, че сред нас има такива личности като Вас, както и Ланжвен, истински хора, с които човек се чувства привилегирован да контактува. Ако сганта продължава да се занимава с Вас, просто не ѝ обръщайте внимание, това е работа на влечугите, за които тя създава съдържание.

Отправям най-искрени сърдечни пожелания към Вас, Ланжвен и Перин!

С уважение,

А. Айнщайн

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Днес дядо Христо щеше да навърши 90 години.
Да е светло на душата му :1181 :1116 :1116
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ежедневните конфликти ни изтощават

HighViewArt

7 януари 2022

Целта в живота не е да се избягват конфликти, казва Насерзаде. Научава се как да интегрираме както нашите несъзнателни, първични инстинкти за бягство или борба, така и по-сложни, съзнателни типове конфликти. Научаването как да обединим тези два вида конфликти и да ги управляваме по здравословен начин ни помага да изградим устойчивост и по-дълбоки връзки.

„Нашето тяло има система, която ни уведомява дали сме в безопасност в даден момент. Техническият термин за това е „невроцепции" – начинът, по който нашата нервна система възприема сигналите от околната среда", казва Насерзаде. На несъзнателно ниво на конфликт, телата ни ще се опитат да ни пазят, като реагират с агресия, дистанциране, проекция, срам, отделяне, обвиняване, отстъпка или прекомерно удоволствие.

Вторият тип конфликт е съзнателен и се основава на социокултурни конструкции на ролите и динамиката на властта във всяка дадена връзка, в която се намирате, казва Насерзаде: „Това е по-сложен когнитивен процес, който води до по-отзивчиво взаимодействие. Докато несъзнателните видове конфликти и управлението на конфликти са повече за самосъхранение, Насерзаде обяснява, че основната цел на съзнателните типове конфликти, е да разрешат напрежението в отношенията и в крайна сметка да създадат по-дълбоки и по-смислени връзки.

ПОЗНАЙТЕ СВОЯ СТИЛ НА УПРАВЛЕНИЕ НА КОНФЛИКТИ

Според Насерзаде има три типа стилове за управление на конфликти: мрежа и меч, жребци и костенурки. При типовете мрежа и меч един човек иска да се приближи и да разреши конфликта директно, докато типът меч иска да бъде оставен сам и може да се защити. Жребците подхождат към конфликта със сила, страст и напрежение, преди в крайна сметка да изгорят и да повторят цикъла отново. Костенурките предпочитат да се оттеглят в черупките си, да се преструват, че нищо не се е случило и да се надяват, че несъгласието ще се разреши от само себе си. „Отделете малко време, за да помислите кой от тях ви резонира най-много", казва Насерзаде. „Ще ти помогне. Защо? Ако сте от типа на мрежа и меч и сте в секцията за мечове, наистина имате нужда от място." Разбирането на вашия стил на управление на конфликти — и този на вашия партньор — може да ви помогне да реагирате и да общувате ефективно в реално време.

БЪДЕТЕ ОТЗИВЧИВИ, А НЕ РЕАКТИВНИ

Гледайте как оформяте това, което току-що се е случило. Насерзаде казва, че езикът (кавга, караница, битка, спор, несъгласие и т.н.), който използваме, има голямо значение, защото очертава очакванията за процеса и това, което предстои да се обсъжда. „Ако кажа, че току-що имах голяма битка, това означава, че дори и да я разрешим, тук трябва да има победител", обяснява тя.

Не забравяйте, че тялото и умът ви трябва да се преместят от конфликта. Уверете се, че тялото ви се чувства безопасно. В интимното партньорство ключът е да сте близки, но това не означава непременно, че трябва незабавно да прегърнете или притиснете другия човек по начин, който ограничава движението на тялото му. „Постепенно въвеждайте отново телата и нервната си система заедно", казва Насерзаде. Опитайте да седнете един до друг или гръб до гръб и просто дишайте, а след това преминете от ситуацията.

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

25 години от 10 януари 1997.
Писах и във Фейсбук за това.
Ами винаги ще я помня тази дата.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение
Публикувай отговор