ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Мнение от Kleo »

Естел, мама е родена в Кърджали, татко - в Хасково.
А в село Орлово имаме роднини. И аз съм ходила там.
Да не би да имаме общи познати? Селото изобщо не е голямо! :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Estel

Мнение от Estel »

Колко е малък светът, а още по-малка България :222 Ако се поразровим със сигурност ще намерим общи познати, Клео :1062
Аз имам една приятелка от Хасково, която обаче от много години живее в София и аз всъщност от София я познавам :954 Казва се Цвети :) и преди много години бяхме колежки в един хотел :1062

Това е вторият път, който ходя в Хасково. За краткото време, което бяхме там, градът много ми хареса :954 Дано по-бързо и завинаги успеят да разрешат проблема с водата :126

... А ние бяхме под наем в Орлово, в ето тази къща:
Изображение

Собствениците на единия от двата магазина в селото я отдават под наем. Къщата е буквално залепена за магазина. Намира се на отбивката за село Мандра и се пада малко по диагонал под църквата.

На 16-ти, в неделя ходихме на посещение в Кърджали, в църквата "Св. Йоан Предтеча". Отец Николай, който сега се грижи за храма, е познат на мъжа ми.... от казармата(, преди дори самият отец да предполага, че ще стане свещеник един ден). Бяхме посрещнати много топло, като скъпи гости. Отидохме за малко, само да се обадим, а останахме няколко часа :lol: Беше много приятна и подходяща за празника среща. Цялата ни компания (бяхме 2 семейства с по 2 деца) беше приятно впечатлена от срещата с отеца :954

Много обичам Родопите...Бях направила г-о-о-о-ляма и амбициозна програма за този Великден, но имахме различни перипетии и успяхме да осъществим една малка част, но дори и така насладата от природата, енергията и спокойствието по тези места е несравнима.

Край пътя видяхме фазан :)
Изображение
(Не можах да го снимам за съжаление. Снимката е от интернет.)
:922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте привечерно. :954 Аз чакам моите тиквени кюфтенца да се запекат на фурната...... пак ще вечеряме посред нощ.... Та чакам аз и викам да ви пиша това, което си мислех сутринта. :)

Естел, разгледах ти снимките от вашата Великденска почивка. Има 2 кадъра, които изключително ме впечатлиха:

Изображение

Хареса ми центрирането на купела, потъналите в мъгла цветя зад него. Има замисъл, има идея - тази снимка сякаш говори. Ако можеше само да е още по-златен този съд. :954

И това:

Изображение

Лично аз забелязах множеството нюанси на зеленото и колко добре си хармонизират със синьото на небето!!! :954 Отделно от това има една изключителна перспектива на храма с нисък хоризонт. Честно - хареса ми..... има динамика в десния диагонал - не знам дори ти самата доколко си обърнала внимание, но от кръста на върха на храма надясно и надолу се спуска сякаш диагонал.... Мен това ме грабва.

Браво!!! :326 :326
Estel написа:Cchery, с известно закъснение, честит рожден ден! Бъди себе си, радвай се на всеки миг и преследвай устремно целите си!
Благодаря! :954
Estel написа:OFF: Аз също съм с 3300 горе-долу от септември миналата година. И аз за сега повече на автоматичните настройки го карам. Крайно време е да се взема в ръце. Чист мързел си е при мене това.
Аз съм си свалила ръководството му, което е на чист български език..... и съм направо за бой..., че не го зачитам. Сега в полета на отиване към Чехия успях да прочета 2 много важни неща, които доста облекчиха снимането на ръчен режим.... но при почти 400 страници на ръководството, аз съм изчела 20 :1139 :1139 :1139 ..
Estel написа:Стефан е приет в "Шилер". :fan , но кандидатстваме и на други места, че малко сложни са нещата...та ще видим накъде ще ни отвее вятъра...
Детето на моя голяма приятелка се казва Стефан и тази година завършва "Шилер" - 4-и клас е. :326 :326 Пред вас какви са перспективите на другите училища?!

Исках още нещо да пиша...... ама... кюфтета почти изгоряха..... :1069 :1069 Много ми е мъчно и на мен за хората от Хасково. Това с водата им е равносилно на геноцид.....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Estel

Мнение от Estel »

Cchery, благодаря за високата оценка за двете снимки :oops: Те и на мен са ми любими – особено тази с купела :roll:

Ох, с училищата ми е сложна работата... Другите алтернативи са:"Луис Карол" в 10-то; 19-то; 34-то; 36-то и 2-ро...
... отделно и каката е в IV-ти клас ... и нея не знам къде да я местя ...
Преди работех в "Младост" и ми беше удобно..., но сега знам ли...Да ги запиша при нас в квартала и да оставя малкия на каката... :1044 Да плащам на жена, да си остана още малко вкъщи...????

Как бяха кюфтенцата?

Cchery, гледах ти клипчето. Стефан ходеше за кратко в "Слънчево зайче". В началото на учебната година правиха ремонт на тяхната градина и групата им беше временно настанена в "Слънчево зайче". ... А аз спирах сутрин и вечер за по малко пред вашия блок, за да не се блъскам с родителите от другата страна на парка :oops:
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Каква ирония само! Когато снощи се прибрах у нас, снегът тихичко се стелеше над уличните лампи. В момента пътуваме към Благоевград и слънцето пече с най-яркото си жълто в очите ми. Зима ли е или лято??? :1044 :1044 :1044
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Току-що приключих с курсовата работа за утре :1139 :1139 :1139 :1139 ...... Втори семестър - втори път правя тази глупост да не си завършвам нещата навреме!!! Толкова много искам да приключа с това!!!

Лека нощ на всички! :922

Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Здравейте, момичета, как сте понеделнишки :)?
Аз съм добре :954 . Сутринта изпратихме Яна на зелено училище в Трявна за пет дни. Малко ми е мъчно, но не е болка за умиране. Детето се забавлява, а е крайно време да го откъсна от полата си :plezya se . Чухме се преди час - всичко е отлично и много й харесва. Не се тревожа, просто ми е леко мъчно.
Напоследък живея с едно тягосно усещане, че нещата вървят прекалено добре и това не е напълно естествено :lol: . Просто не ми се вярва, че всичко е наред, особено като слушам как народа около мен поголовно се оплаква. Е, не се разминахме и ние с проблемите (но едва ли бяха породени от моя фатализъм :1062 ). Първо мъжа ми изкара бъбречна криза в Англия. После баща ми си отряза един пръст и половина с ъглошлайфа и майка ми изпадна в депресия, че сега няма кой да поддържа къщата. А миналата седмица в четвъртък през нощта апартаментът ни се наводни - посреднощ бяхме събудени от съседите ни от долния етаж, на чийто глави протекла вода :1215 . В целия апартамент имаше около 3 пръста вода, която се наложи да изгребем. За щастие няма кой знае какви поражения, освен леко набръчкан ламиниран паркет в хола, но като постелем изпрания килим, почти няма да си личи :lol: . А причината е избила връзка от филтъра за вода в кухнята - нищо и никакъв проблем, но с последици. Аз се бях притеснила, че миялната е поддала, а това вече щеше да е сериозно :lol: .
Та такиви ми ти работи :). Гледам позитивно на нещата, понякога не ми се получава много добре, но то и няма как все да съм щастлива и доволна :). Ето например продължава да не ми се ходи на работа :lol: , направо не знам какво да направя, че да се мотивирам.
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Мен понеделнишки ме боли глава :328 . От сутринта започна, пих аналгетик, но без ефект и сега мазохистично търпя.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Едва започнала седмицата а аз си мечтая за почивните дни.Почива ми се и това е :mrgreen:
Декс, това всичкото в рамките на колко време се случи :eek: Много е неприятно.А относно ходенето на работа определено не си сама :1062 Хубава ми е работата, каквато я искам, и отношенията там се изградиха в положителна посока, но не ми се работи :oops: Нямам угодия :222
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

cvety_rz написа:Декс, това всичкото в рамките на колко време се случи :eek: Много е неприятно.А относно ходенето на работа определено не си сама :1062 Хубава ми е работата, каквато я искам, и отношенията там се изградиха в положителна посока, но не ми се работи :oops: Нямам угодия :222
Цвети, започна се с бъбречната криза преди месец и половина, а наводнението беше миналата седмица :). Аз все си викам, че можеше и да е много, много по-зле. Например мъжа ми ходи на лекар тук, две седмици пи някакви хапчета и май песъчинките вече ги няма, били са малки и са излезли сами. На баща ми само показалеца му е отрязах целия, средния е до половината, а и май не му се е отразило чак толкова зле на психиката, колкото може да се очаква в такава ситуация (е, освен ако много добре не се преструва :)). А наводнението можеше да стане и докато ни нямаше за 4 дни по Великден, или когато съм сама без мъжа ми. Така че всичко можеше да е в пъти по-зле. Така че гледам откъм добрата страна :). Но тягосното чувство, че не може всичко да е цветя и рози, си остава.
А как сте във вторник :)? Надявам се по-добре. По принцип мразя вторниците, ако нещо ще се обърква, все във вторник ще е :lol: .
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Декс, като написа вторник, и виж за коя хубава книга се сетих:

Мич Албом - Вторници с Мори. Един старец, един младеж и най-великият урок на живота. :524

Лично аз се чувствам добре. Приятно ми е, че вчера и днес не вали дъжд. И макар и хладно за сезона, има синьо небе и слънчице :954 :1216
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Публикувай отговор