Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Мнение от Нели »

Тъп въпрос, та чак вдлъбнат: Ако две училища са в една и съща сграда и директорът на едното обяви за утре неучебен ден, защото температурата в сградата е под 18 градуса, колко е температурата в сградата на другото училище? И двете ми деца са в такава ситуация - утре те ще учат, а другото училище, което е в същата сграда - не. При това става дума за различни сгради и училища.
Цялата работа е, че кметът на Варна разпоредил за утре директорите да преценяват дали да се учи според това дали в сградата е достигната температура от 18 градуса и сега следим сайта на инспектората като замаяни. Тъпотия пълна!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Ver

Мнение от Ver »

На мен лично ми писна от тяхната
(измислена) ваканция!

И какво като е студено и вали сняг?!
В Швеция/Финландия/Канада и пр.
не учат ли зимата се чудя?
Тука завали един сняг и истерията е пълна
на всички фронтове.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ver написа:На мен лично ми писна от тяхната
(измислена) ваканция!

И какво като е студено и вали сняг?!
В Швеция/Финландия/Канада и пр.
не учат ли зимата се чудя?
Тука завали един сняг и истерията е пълна
на всички фронтове.
Вер, и така е, и не е така.

Навън че е студено не е проблем, ще отидат и ще се върнат, няма страшно. В сградите обаче... аз два дена поред съм на изпити, стоя часове в ледени аудитории и нещата са много зле. Една колежка вчера измери 0 (Словом: Нула) градуса в кабинета си! Часове човек да стои седнал в такава обстановка не е нормално. Пишем, а пръстите ни изпускат химикалите, мастилото не тече... Прибрах се трепереща, вкочанена, при положение че преди два дена не се побоях да тичам и да качвам стълби при -12 градуса и силен вятър.

Обаче изключително много ме дразни факта, че държат хората в напрежение и неведение кой кога и дали ще учи. Ето, сега утре се оказа, вече окончателно, че утре Виолета ще учи, а Ани - не. Много е изнервящо това.
Ver

Мнение от Ver »

Ми, не знам как е, ама и така не е :1062
1 седмица, вече не могат да стоплят сградите ...
Смотана работа.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Ми, не знам как е, ама и така не е :1062
Верка, не разбирам (наистина!) кое те притеснява в случая!? Между другото, далеч не си единствената майка, която днес "реве" по този повод... За теб не знам (затова и попитах), но за другите жени, които писаха, че им е писнала (на тях, забележете! не на децата им) ваканцията, проблем е фактът......, че.... видиш ли децата скучаели :1210 :1210 :1210 и те нямало как да ги забавляват у дома..... Значи в обществото ни до такава степен е залегнал принципа всички да сме разграфени по часове какво да правим, че не можем да си позволим, да именно - да си позволим, дни свобода!!!! Мозъците ни са като промити.......

При Коко и Бела - няма скука. Специално Бела и нейните съученици се организират всеки ден и излизат да играят в парка до нас. Ходят си на гости. Днес Бели не е била никъде, т.к. е на тренировка. Коко пък почна тренировки и той от вчера. Прибира се. Къпе се и се организира с неговите си приятели - ходят да ритат на едни закрити балони или се събират у някого. Честно казано и двамата си прекрават страхотно.
Нели написа:....... градуса в кабинета си! Часове човек да стои седнал в такава обстановка не е нормално.
Естествено, че не е нормално... То е и невъзможно.
danid написа:Дали ще успея да си взема последния ваканционен ден за почивка, дано и ще се отдам на пакостниците, че по цял ден сигурно стават на екранчета.
Дани, стискам палци да си успяла да си вземеш отпуск за утре! :954
Сиренце написа:Чери, аз съвсем сериозно си го лекувам с Цинабсин. И определено има ефект - кихането значително намаля.
Иначе преди малко изпратих Сиана за Ловеч и сега съм на тръни как ще пристигнат, че ги кара дядото на нейна съученичка. Тя си замина бясна, защото са единственото училище в областта, което учи.
Оооо, Цони, не се и съмнявам, че Цинабсинът има ефект. То всъщност......, добре че са бебетата и животните, та да можем да "спорим" с неверниците относно хомеопатията.... Дали пък и Джинджър не се преструва само, че му минава хремата?!!! :1062 :1062 Милата Сиси..... наистина си е гадничко само те да учат докато другите са във ваканция...... Стигнаха ли благополучно?!
futarela написа:Добър ден .
Фюююююют, виж кво ти е писала Дани :1069 :1069 :1069 . Радвам се, че мина оттук.
Ver написа:
cchery написа:. и се помолете всички за зайчето на Верката :1140 :1140 :1140 ......
Ти вече изтрещя :1062
Тоя заек е кален.
А зайците на село дали ги прибират
през зимата? (освен тези дето ги
[/quote]
Сърдечно благодаря за това, че зайо е бил на топло :1062 :1062 . Не знам за всички зайци по земята, но нашите (когато гледахме такива) татко ги държеше зимно време в плевника....., където Т си беше силно над нула градуса, защото пак там държеше и киселото зеле, и виното и те никога не замръзваха. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:Верка, не разбирам (наистина!) кое те притеснява в случая!?
Знаеш ли Чери, нищо не ме
притеснява. Не напирам децата да ходят
на училище, но много се дразня от посредствеността
и липсата на всякаква готовност да се посрещат
различни условия/промени.
Ама наистина!
Тук малко като стане студено и
падне снежец и става ....мазало!
Ей това ме дразни!
Много сме зле!
Няма друга такава държава ...
Пък иначе изисквания много
(за най-различни неща, сега не искам
да задълбавам).
Сега може би ме разбра!? :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Верче, за това с липсата на адекватност си абсолютно права. Тук мисля, че не сме на различно мнение, а просто подаваме реплики и се допълваме една друга. Не е нормално да се тръшнем, че през зимата е зима и да не се сетим да отоплим сградите на училищата или работните места. Моето "негодуване" беше в подобна посока - разиграват хората като маймуни на "тука има, тука нема" - в това училище ще се учи, в другото - не, но това ще го научим вечерта в 18 ч., следейки като замаяни сайта на инспектората по образование - това е безумно! Аз нямам уклони към соц-носталгия, но представете си едно време в нашето детство - нима това беше възможно? Как тогава цял град някак научаваше навреме дали и кога ще учат децата, без компютри, смартфони и забоден нос в сайта на инпектората?
Друг е въпросът, че като не са отоплени сградите, не е нормално и да се иска от децата да седят там. Като ще са на студ, нека поне да са навън, където ще се движат и ще укрепват. :954

Цялата работа е тъпа и ме е яд, защото отново познах - още преди Коледа си мислех, че ще търсят начин да удъжат ваканцията с два дена, мислейки си за миналите вече 5-ти и 6-ти януари. Как познах ли? Елементарно. Ако удължат ваканцията, ще спестят от отопление.
Всъщност става дума за пари. Бюджетът като философия е просто нещо, главното тук е, че е на годишна база, както и че са важни фактически платените и получени пари. Имам предид следното: представете си, че сте директор на училище и имате, за да е по-лесно да смятаме, 1 200 000 лв. годишен бюджет, т.е. по 100 000 лв. на месец. От януари до ноември сте изхарчили 1 150 000 лв., случило се е, няма как. Бюджетът никога не стига, все изниква нещо непредвидено и т.н. За декември остават само 50 000 лв. и като се платят заплатите (а има и добавки за Коледа), няма пари за нищо друго. Какво да се прави? Обикновено се прави така: плащат се само заплатите, а всички други разходи се начисляват като задължения, т.е. плащането се отлага за януари - ток, отопление, телефон, транспорт, материали... всичко. Ако това беше нормално счетоводство на стопанско предприятие, за тока и телефона ще се отчете разход и задължение, но в бюджетното счетоводство касовият принцип (кое е платено) е водещ. С други думи, ако искам да отчета, че съм изпълнила бюджета или дори съм направила икономия, достатъчно е да отложа плащането. Ако платя сметката за декемврийския ток през януари, в бюджетното счетоводство това си е разход за януари. И познайте щом всеки директор на училище го прави, дали не се прави същото на равнище републикански бюджет. :???: И ето сега какво става - в януари има събрани много такива сметки за плащане, затова е важно да не натрупаме нови, защото пак няма да можем да "вържем" бюджета за новата година. Иначе в януари ще ни трябва двоен бюджет. :idea: Ако някак си в януари не се правят разходи, бюджетът ще ни стигне, да си платим декемврийските сметки. За целта обаче не трябва да отопляваме сградите, нали? Финансово е по-изгодно да се обявяват ваканции уж заради грип или лоши пътища, но не бива да казваме истинската причина - не искаме да трупаме нови сметки. Затова и "не могат" да отоплят сградите на училищата. Просто с външна причина е по-лесно - студът и снегът са виновни.
Ver

Мнение от Ver »

Нели, пак си писала по нощите :)
Много добре си го обяснила.
Аз по-просто "Смотана работа!"
И други изрази ми идват в главата,
ама ще ги спестя ... :126
---
Вчера с Авичка, голяма игра падна в снега.
Уви за снежен човек не става :)
Дадохме и своя принос за почистването на
тротоара пред входа :1062
Аз си обичам снега :)
Днес сме планирали пързалка
в парка :)
Ver

Мнение от Ver »

Ver написа:Днес сме планирали пързалка
в парка :)
Обаче, се очертава да ходим пеш :1062
(щото Яшо ни взе колата).
Ако случайно Дани си се
освободила, да вървим заедно :idea:
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Добро утро :)!
Яна днес е на училище - вярно, започват в 8,30 и свършват към 11,30, но все пак са на линия. Е, поне тези, които са успели да додрапат до там. Нашето училище е квартално, в едни малки улички - няма как да влезе снегорин да чисти. Достапът с автомобил е почти невъзможен, не че хората не се пробват :). Много ободряващо ми дойде сутрешното газене в снега :lol: , добре, че живеем на има-няма 300 метра от входа. Иначе в училището е топло, топло е било и за понеделник - по информация от класната.
Гледам от прозореца на офиса как един кокершпаньол се забавлява в снега :221 . Пожелавам ви един чудесен снежен и забавен ден :923 !
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Аз пак ще си попитам: какъв е проблемът с ваканцията; защо я разнищвате откъм подробности; и не се оставите радостта на децата от случайно придобитите дни свобода не ви завладее без предразсъдъци?!!?

Не било нормално, в кой свят живеем, бюджети, разходи..... децата скучаели?! Кой ни е виновен за това, че отдавна сме остарели (май и морално)!? Имам едно предложение - хванете "Пипи - дългото чорапче" и се скрийте за 5 часа някъде на топло с чаша чай..... и да си поговорим след това :954 :954 :954 . Май ми е време да ида аз в "детската" тема да попиша :221 :222 .

Хахах....., тъкмо съм на темата, и в стаята при мен влетява Коко, рошав, със сънени, гуреливи очи и гледа ококорено.... "Мамо,.... на сайта на ТУЕС (неговото у-ще) има съобщение, че няма да учим до края на седмицата!!!" - не мога да ви опиша вълнението в гласа, по лицето и в цялата му стойка...... :lol: :lol: Хора, ...... да виждам толкова неподправени емоции и тяхното чисто по детски въприемане и изразяване, в общи линии..... това ме кара да знам за какво живея!!! :954 :954

Ха, добро утро!!! :954 :954 Снежно е, замръзнало е.... боли ме лявата китка от вчерашното ринене на сняг, имам и мускулна треска :mrgreen: :mrgreen: . Но, животът е прекрасен....... радвам му се много сериозно през последните дни!!!

Хайде, страхотен ден ви желая!!!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено