Минавам да се разпиша тук, защото при мен настъпиха някои промени с тренировъчния план. Всъщност към обичайното ми тичане, започвайки да живея в Берн, добавих каране на колело и плуване в реката. И ако колелото е вече сериозно, то плуването на този етап е по-скоро кеф в реката. Но е въпрос на време да почна да плувам поне 2 пъти в седмицата в обществените басейни тук, които са безлатни и напълно достъпни.
Трябва да призная, че в един момент - в края на юни бях стигнала до доста лоша физическа форма. Или най-вече психо-емоционална - тежеше ми дори мисълта, че трбява да изляза да бягам. А самото тичане не ме обременяваше..., но докато се наканя да се облека и изляза. И съответно тичах бавно и непродуктивно....... и нямах и желание за каквото и да било повече.
Сега съм си навила да се включа в Просеко рън

в северна Италия - около гр. Валдобиадене, който се води неофициалната столица на просекото, и за целта си свалих тренировъчен план за влизане във форма за полумаратон. Този план включва 11-седмична подготовка и в момента съм на първата седмица. Не ми е тежко - даже...... се чувствам доста добре като някой ми казва какво да правя

. Програмата е свалена от платформата COROS - това е марката на моя смартчасовник и там има огромна база данни с всякакви тренировки. Заредила съм си я на часовника и като изляза да тичам, той си ми подава инфо какво да изпълнявам.
Що се отнася до карането на колело - признавам си, че с тази дейност бях изляза отвсякъде от форма.... Всеки един баир ми беше ад под небето..... чувствах си бедрата смазани. Все още не съм излязла от фазата "много ми е трудно", но това, че всеки ден карам, вече се отразява благотворно. Разбира се - много важна част от това е и профилактиката на колелото ми, която трябва да му направя - почистване на верига, смазване на зъбните колела, смяна на гумите.... Смятам, че всичко това ще се отрази и до един месец ще карам с още по-голям кеф.
Иначе самото каране на колело не го правя по график, т.е. всеки ден колко да измина. По-скоро до всичко, което имам да върша из града, стигам с колело. Вчера примерно минах 8 км по този начин. Всъщност това има и доста благ икономически ефект, защото не плащам за ГТ (градски транспорт) или пък не пълня дизел, за да търкалям с колата. А и..... най-важното - чувствам се част от местната общност - тук карането на колело е
МАСОВО!!! Зиме, лете, в дъжд и сняг. Инфраструктурата е пригодена и за колоездачи, а там, където няма възможност да се добавят ленти, колелетата са на уличното платно, плътно до бордюрите и шофьорите
ги зачитат за пълноправни участници в уличното движение. Никой на никого не се ядосва, че пречи, че е бавен или че трябва да даде предимство на колоездач.
Kleo написа: ↑27 Май 2022, 11:30
Влизам да отчета промяна при мен - плащам си карта Мултиспорт, считано от 1 май 2022 година. Водя се придружител на леля /от БАН/.
Деси, ти продължаваш ли със спорта през Мултиспорт?