ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Мнение от Kleo »

Пролетно ми беше на душата. Много пролетно. Даже и загар слънчев си имам по лицето. :954
Вчера и завчера аз, Хри и Алекс бяхме в Черни Вит. В хотелчето на Поли и Божко. Излишно е да казвам колко прекрасно се чувствахме, както винаги там. Обичам Тетевенския Балкан и зелената природа, шума на реката, люляците. Че дори дъждът и бурята. Зеленото сирене на Цони и Цецо. Уютът и гостоприемството им. Топлината и топлотата, усмивките, непринудените приятелски разговори.
Благодарна съм за прекрасните събота и неделя, които имах.

Изображение

Изображение
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Деска, много е пораснал Алекс и е голям чаровник :954 :954 .

Аз съм в метрото. Пиша от тела. Прибирам се от един курс. Няма да ходя повече. Мисля, че си позасрах пътя на това място :mrgreen: ... Но имахме споразумение да не говорим нищо извън залата на курса.

Бели се разболя вчера следобед... Т, гадене, главоболие. Днес отиде на у-ще само за ВО-то. Утре пак така ще процедираме, че днес пак имаше Т.

Прегръщам ви всички. :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Да оздравява Белушка!!! :524
Мерси за хубавите думи за Алексчето.
Приятен ден на всички ви от мен!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Хе, хе,Деси, страхотен е Алекс.Гледайки снимките си припомних колко хубави моменти имахме там мецанките.Липсвате ми :922
Чери, как е Бела днес? Има ли все още температура? Че и за капак и ВО имат.....
Днес си записах час за алерголог.Много съм объркана и не знам какво да правя и като прибавим към това, че нямам и много вяра на докторите.....Не съм права да слагам всички под общ знаменател знам, но ми е едно противоречиво в мен.След като издадох сума ти пари за лекраства, добавки, хомеопатия, диета и пр. а няма резултат :328 Вече трети месец тялото ми гори.На моменти ми иде да си одера кожата не се трае.Добих ясна представа за ада.Гориш пък не изгаряш :mrgreen: Извинявайте, че пак ви дудна на тази тема, но вие вече си ме знаете имам нужда да го споделя, да го излея, да излезе от мен...
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро на всички!!! Коската тръгна преди малко за у-ще, а Белка и днес ще си остане вкъщи.
cvety_rz написа:Чери, как е Бела днес? Има ли все още температура? Че и за капак и ВО имат.....
Цветка, благодаря, че попита. Определено от вчера е по-добре. Най-вече защото не съм давала Нурофен за температурата, която има, но е ниска. Като цяло апетитът ѝ намален, по-апатична е, а устата ѝ мирише на гной :oops: - най-вероятно е направила някоя лятна ангина, но едва ли ще разберем, т.к. няма да я водя при личния лекар, ако и днес нещата се развиват положително за нея. И двата дни тя ходи на у-ще само, за да направи ВО-тата. И, естествено, срещна "приятелското" отношение на някои от съучениците ѝ, които не пропускат да я заядат, че се преструва, симулира, "че се прави" и т.н...... Да си призная напоследък Бела има разочарования от децата, в които вярваше безрезервно.....

Аз вчерашния ден го посветих на това да изработя 2 типа грамоти за завършването на класа на Бела - поех ангажимент за това. Честно казано не ме бива хич като генеричен дизайнер :1062 . Виж, за това да взема няколко идеи и от тях да сътворя нещо сама - по ставам. Но признавам си..... моето въображение и способности са най-изчистени и най-гладки, когато иде реч за думи и писане.... И слава Богу, че огромното ми желание е да ставам уеб-дизайнер (и разработчик най-вече!), защото за това идеи имам много, както и ясна представа какво искам от един сайт - като функционалност, като външен вид и т.н.
cvety_rz написа:Днес си записах час за алерголог.Много съм объркана и не знам какво да правя и като прибавим към това, че нямам и много вяра на докторите.....Не съм права да слагам всички под общ знаменател знам, но ми е едно противоречиво в мен.След като издадох сума ти пари за лекраства, добавки, хомеопатия, диета и пр. а няма резултат :328 Вече трети месец тялото ми гори.На моменти ми иде да си одера кожата не се трае.Добих ясна представа за ада.Гориш пък не изгаряш :mrgreen: Извинявайте, че пак ви дудна на тази тема, но вие вече си ме знаете имам нужда да го споделя, да го излея, да излезе от мен...
Цвети, все се надявах да минеш и да напишеш, че нещата при теб отшумяват :???: :???: . Дано алергологът, при който ще идеш, да е свестен. Естествено, и аз имам крайно мнение за лекарското съсловие, но изключенията съществуват или най-малко поне да разбереш какво предизвиква тази реакция на твоята кожа. Знаеш ли, имам си една мечта и тя ще стане факт - да изкарам един курс в клиниката на д-р Емилова :954 . Гладолечение на брега на морето. Имам огромна нужда от разтоварване, но не мога да го почна у дома. Не толкова от страх, че няма да имам сили да издържа, а защото когато съм си вкъщи, имам една камара задължения и виждайки, че не ги върша и всичко изостава, аз се напрягам психически, а оттам крачката до яденето, че и преяждането е ...... никаква...... Но за клиниката на Емилова - ако направя сайта, върху който работя в момента, и си взема парите за него заслужено, ще си позволя това удоволствие за моето здраве.
ellis_stoyanova написа:....но Ивето в момента е с херп ангна и се чувствам някак скапана,чисто емоционално.Знам че ще мине,но все пак....
Елисче, оправи ли се вече Ивето?! :) Знам, че винаги е гадно, когато децата ни са болни....., но има и хубава новина - те растат, а колкото по-големи стават, толкова по-рядко и боледуват! :954 Хайде, чакам да се разпишеш за малко тук. :923

Деска, щях да пиша, че ти завиждам за бягството в Черни Вит, ама като се замисля...... какво има тук за завиждане..... много по-нормално и човешко е да ти кажа, че се радвам, че сте си взели тези броени часове сред тишината, ромона на реката и зеленото на Балкана!!! :954 Пък аз - да взема да си го планирам, наместо да правя опити да завиждам..... За всичко има време!!! Стига да има и желание.

За снощи бях насрочила общо събрание на нашия вход - исках да обсъдим евентуалното участие на входа ни в програмата "Зелена София", по която одобрените за участие входове по нея получават безвъзмездно фиданки, храсти, цветя за засаждане; градинско обзавеждане и оборудване и т.н...... Във фоайето на входа ни се появиха точно 4 души заедно с мен!!! От 23 апартамента...... :955 ... По тази програма можем да получим и тротоарни плочки, т.к. и двата ни плаца пред входните врати се нуждаят от спешен ремонт и аз още през февруари бях обявила, че евентуално ще кандидатстваме най-вече заради това, защото да си смениш тротоарните плочки се оказа доста скъпо. От февруари досега една комшийка вече 2 пъти ме пита дали столична община са обявили вече началото на програмата..... идеята ѝ е да спрем да събираме ежемесечно суми за ремонта на плацовете.... Е, оки - питаш ме за програмата, да - вече е активна, а снощи....... снощи защо не дойде?!?! :1210 :1210 Между другото, не съжалявам, че не се събрахме и не взехме решение да кандидатстваме. Защото пак аз щях да съм основния двигател на всичко, а аз нямам и време, и желание. Най-вече да търся фирми, които примерно да ми монтират перголите, да изорат зелените ни площи, за да засадим цветята и розите и т.н. .......

Цвети, докъде стигна Райчето с подготовката за ВО?! :954 То не остана никакво време до петък...... Само да мине и понеделник, и слънцето отново ще грее щастливо над всички ви...... поне аз така се чувствах миналата година след като минаха тези глупави изпити за 7-и клас.

:1105 :1106 :824 :1106 :1105

Честит рожден ден на сладката Калинка!!! Желая ѝ здраве, воля, устрем и много детски лудории!!! Нека расте обичана и тя самата да обича от цялото си сърце и душа!!! Да бъде себе си и любимото човече на мама и тати!!! :)

:1105 :1106 :824 :1106 :1105

Цвети, честит ти празник!!! Желая ти да получаваш винаги от любовта и обичта, която си раздала. Да се разтапяш чисто по майчински, когато двете очички те погледнат, а двете ръчички посегнат за прегръдка!!! Прекрасен ден ви желая днес! :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Попадна ми това видео и искам да го споделя с вас, защото винаги си струва да се чуе още една гледна точка. Не харесвам книгите на Елиф Шафак, но тя разказва истории, а аз се интересувам от такива хора :). Това, което споделя, ми се стори интересно.

https://www.youtube.com/watch?v=LnDq2mF7L08
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте!

Как сте, момичета? Болните дечица оздравяха ли?

И Гого вчера не беше добре, събуди се с болки в корема, до обяд повърна 3 пъти, но взех бързи мерки с Вомитусхил и мисля, че овладяхме положението. Днес е на училище, но не спирам да го мисля как е.
Днес цял ден вали. Мрачно и студено е, цял ден седя вкъщи и гледам през прозореца... Определено ми е сдухано :cry: Нямам търпение децата да се приберът и да ги видя, че са добре.

Цвети, как мина при алерголога?
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Не успях да вляза по-рано, но от сутринта си мислех за Райчето.

Успех, Рая!!! Дано сбъднеш мечтите си!
Ver

Мнение от Ver »

cvety_rz написа:Вече трети месец тялото ми гори.На моменти ми иде да си одера кожата не се трае.
Цвети, а замисляла ли си се (наистина),
кое е това, което те дразни? Какво те сърби
на направиш, а не правиш?
Какава страст и вътрешен огън подтискаш
и не им даваш да излязат навън?
Разрови се в себе си и го намери.
И ще спре да те сърби :923

Здравейте всички :1062
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, благодаря за пожеланията за Калинчето и за всичко останало :922
Много се радвам за това, което споделяш за клиниката на Емилова.От сърце ти пожелавам да осъществиш тази си мечта.Заслужаваш го!
Ванче, на 25 ми е часа за алерголожката.Ще видим какво ще ми каже и ще споделя.А вие как сте? Децата?
Вер, много мислих точно по този въпрос.Може да ви звучи смешно, но аз си мисля, че заради всичкото ми неприемане към мен самата (не само като външност а въобще за всичко) съм с хашимото.Самото ми тяло произвежда антитела срещу себе си.Има уроци, които научаваме по трудния начин за съжаление.Работя по въпроса и имам напредък, но има още много какво да се желае.Относно уртикарията продъжавам да мисля, че е от зъб.След лечение на кариес ми сложиха фотополимер, но нерва на зъба реагира и започна да ме боли само при дъвчене.Нерва реагира на някои от съставките на фотополимера.След два месеца чакане стана ясно, че болката няма да отмине и пак го отворихме.Сега съм с временна пломба, но все още ме боли и не мога да дъвча.Зъболекарката каза, че минава месец два докато се успокои нерва.В същата вечер като затворихме зъба се появи и обрива, но всичко е в сферата на предположенията :1044
Цони, благодаря за пожеланията за Райчето.Беше доста притеснена милата.Като приключи матурата се обади и каза, че била много лесна.След като излязоха отговорите си е проверила нещата и каза, че без точките за есето и преразказа(там не може да си прецени точките) 2 точки не и стигат за максималния брой.Ще видим като излязат резултатите.В понеделник е математиката.Там определено и е по притеснено, но мисля, че ще се справи.Положи много усилия и доста напредна.
Утре съм на разходка до Сребърна.Ей така по женски без деца, без мъж.....имам нужда и от това.В понеделник Симо заминава за Китай и ще ми е по- натоварено.Това е при нас в кратце :954
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, мецанки!
При мен уж нищо ново, но някак лека-полека нещата "мръдват". Усещането е като да си бил изправен пред кълбо от оплетени нишки, затегнати в отчайващ възел, които все пак си започнал да разплиташ. Още е объркано, още е сложно, още е трудно, има още много работа, още на външен вид изглежда хаотично, но... някъде нещо е поразплетено, някъде възлите са разхлабени, някои нишки са вече освободени... Някакъв прокрадващ се като пролет оптимизъм, казващ, че разплитането е само въпрос на още съсредоточени усилия и време. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Публикувай отговор