ФОРУМНА среща - 1 февруари от 19 часа

Свобода на словото
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

ФОРУМНА среща - 1 февруари от 19 часа

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Най-сетне се натуткахме да измислим кога да се срещнем. И така - датата е 1-и февруари. Часът - 19 часа. Мястото....... е, предстои да уточним. Засега има 1 предложение - ресторант "Лаванда" на Шишман.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: ФОРУМНА среща - 1 февруари от 19 часа

Мнение от Kleo »

cchery написа:Здравейте, момичета. Най-сетне се натуткахме да измислим кога да се срещнем. И така - датата е 1-и февруари. Часът - 19 часа. Мястото....... е, предстои да уточним. Засега има 1 предложение - ресторант "Лаванда" на Шишман.
Бройте ме, идвам! :1211

Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момичета, имаме резервация в Лаванда за утре на мое име. Часът - 19 часа. :)

Деси, не мога да ти отворя линка, за да ти кажа дали това е ресторанта. Ще пробвам по-късно като не пиша от тела.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Там съм ! Деси, да май е това ! До довечера , ще се радвам да ви видя
:329
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

До довечера! :1211

П.П. Тъкмо ми беше напрегнато... Цял януари не ни платиха изобщо нищо от службата. Но днес по обяд получих смс, че заплатата ми за януари най-накрая е дошла. Иначе плащат винаги между 25 и 27 число.

П.П. Разучавам мястото на ресторанта сега.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Събрахме се 8 жени. Беше ми приятно да ви видя и да ви чуя, момичета! :922

Руми ми хареса повече на живо, отколкото като я гледам на клиповете. Аз я виждам за първи път сега. Тази жена определено има присъствие. Хареса ми косата й. Разбрах, че е зодия Рак, значи сме от една порода с нея /водната стихия/.

Верчето беше направо неузнаваема! С вдигната коса, прическа, специални очила, разкошен зелен шал, който женствено беше увила около раменете си... Излъчването й - на изискана дама. Присъствието й - на удовлетвореност и щастие. Очите й - озарени. Красота!

Елито беше облечена в страхотна рокля. В тон с обеците. Много фешън. Този цвят много ти отива, Ели!

Фюти си е Фюти. С идването си ни предупреди, че била кисела. Но... лично аз не забелязах подобно нещо. Както винаги засмяна, усмихната, приказлива, център на вниманието, фурия. Фюта.

ДаниД - чаровно обрана. Премерена в приказките си, но с магнетичен, изгарящ поглед. Усетих - в нея има дълбини... Богат вътрешен свят. Намерихме обща тема - учениците и техните воли-неволи.

Марчи - живото доказателство снощи, че наистина живеем в откликваща Вселена. Че когато много силно желаем нещо, борим се за неговото постигане, но и сме изпълнени с вяра и упование, че ще го сбъднем, всичко се нарежда! Радвам се за новия ви дом, Марчолита! Радвам се за новата работа на мъжа ти! Всичко е за добро!

Чери, сякаш прочела, че си в сърцето ми от години... седна от моята лява страна... за теб какво да кажа, приятелко? Липсваше ми много и съм повече от доволна, че те видях и прегърнах вчера вечерта! :922

Храната беше вкусна. Заведението - спокойно и приятно. Благодаря за чудесната вечер! :922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Марчи - живото доказателство снощи, че наистина живеем в откликваща Вселена.
Дес, нашата Вселена е съзнателна!!! Това твърди квантовата теория във физиката..... така че нищо чудно в думите ти за откликващата Вселена! :) И ще обясня, но сега отивам да потичам..... :) :)

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Kleo написа:Марчи - живото доказателство снощи, че наистина живеем в откликваща Вселена.
Дес, нашата Вселена е съзнателна!!! Това твърди квантовата теория във физиката..... така че нищо чудно в думите ти за откликващата Вселена! :) И ще обясня, но сега отивам да потичам..... :) :)
Обясни, нямам търпение :razz: Да, съзнателна е, разумна е, жива е. В същото време енергийно-откликваща. Страшно е интересно и готино.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:
cchery написа:
Обясни, нямам търпение :razz: Да, съзнателна е, разумна е, жива е. В същото време енергийно-откликваща. Страшно е интересно и готино.
Работата се състои в следното - до началото на 20 век класическата физика е доминирала в научните среди. Всъщност думата "квант" и сродната ѝ "квантов/а" не са съществували. Квант по принцип означава известно количество от нещо. Но думата най-често се употребява в едно по-тясно значение, възприето в съвременната физика. Там квант означава нещо неделимо, нещо безкрайно малко и най-често елементарна единица. - цитат от Уики-то.

През 1801 г. Томас Юнг провежда опит - в основната си версия, експериментът се състои в това: кохерентен източник на светлина (с постоянна дължина на вълната и постоянна фаза, например лазер) осветява тънка пластина с два успоредни процепа. Светлината, преминаваща през процепите пада върху екран зад пластината. Опитът има 2 ИЗНЕНАДВАЩИ резултата - ето и модел на опита с двата резултата:

[img]http://bgchaos.com/wp-content/uploads/O ... ung_01.jpg[/img]

[img]http://bgchaos.com/wp-content/uploads/O ... ung_02.jpg[/img]

При първия опит на екрана зад пластината виждаме онова, което източникът на светлина е излъчил, т.е. 2 успоредни снопа светлина, които са преминали през процепите. Във втория случай, на екрана се вижда съвсем различна картина - сякаш през процепите са минали не само 2 снопа, а множество такива. Говорим за 1 и същи опит, проведен при едни и същи условия!!!! Но с тази разлика - в първия случай при пластината с процепите има детектор за елементарни частици, т.е. нещо, което засича електрони или кванти. Във втория случай - този детектор липсва. Или с други думи - в първия случай има наблюдение на излъчения сноп светлина. Във втория - липсва акт на наблюдение. В първия случай, когато има наблюдение, светлината се държи като частица, като електрон и преминава през процепите като електрон - това се доказва от модела на картината върху екрана. Във втория случай, когато няма акт на наблюдение, светлината се излъчва като вълна. Т.е. този опит породил една от най-големите загадки във физиката - как материята може да е едновременно вълна и частица!!! Ако я наблюдаваш е частица, ако ли пък не - е вълна!!!! Да, правилно прочета - АКО Я НАБЛЮДАВАШ!!! Сякаш тя знае кога е наблюдавана и веднага "се превръща" в частица!!! Не иска да я видим "по вълнА" :221 :221 ....

До възникването на квантовата теория, чието начало дава Планк през 1900 година, има почти безполезни опити да се обясни тази двойствена природа на материята. И защо тя се проявява само в микросвета!!! Макросветът, от който част сме и ние, е съставен също от елементарни частици, но..... той не се държи по този начин - ние виждаме всичко около себе си не като вълна, а като части, съставени от по-малки части. Сякаш във всеки 1 момент от времето има акт на наблюдение!!! Въпросът е..... кой осъществява това наблюдение?!?!? Този въпрос е мъчил най-големите умове на миналия век - Планк, Шрьодингер, Хайзенберг, Нилс Бор ииииии Айнщайн, разбира се!!! Сблъскали се титани на класическата и квантовата физика и търсили допирната точка между двете "течения", т.нар. Теория на всичко. Голямата цел зад всичко това не е да бъде развенчан геният на великия физик (Айнщайн), който е безспорен, а да се намери начин да бъде обединена теорията за гравитацията с квантовата механика – нещо, което се оказва невъзможно вече десетилетия. - цитат.

И така - като за финал ще поднеса само 1 от възможните обяснения на това противоречие, което граничи с първоначалния разговор за съзнателната и откликваща Вселена. Въпросът защо на микрониво материята е едновременно частица и вълна, а на макрониво - само частица, намира отговор в следната теория - защото.... материята бива наблюдавана по всяко едно време!!!! По-едрите части, т.нар. макросвят са много по-лесни за набюдение по всяко време, за разлика от елементарните частици - те могат "да изчезват за неопределено време", подвизавайки се като вълни докато "наблюдателят" не ги открие и не станат отново частици. Но..... кой, по дяволите е този наблюдател?!!? Е, тази теория твърди - че това е Вселената!!!! Тя е съзнателна и наблюдава материята, с което създава условия за съществуването като на микро, така и на макросвета ни!!!!

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Тези неща лично аз вече ги знаех, защото съм чела няколко книги по квантова физика.
Не твърдя, че разбирам всичко. Но да, точно така е:
САМИЯТ АКТ НА НАБЛЮДЕНИЕТО КАРА НЕЩАТА ДА СЕ ДЪРЖАТ ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ОБИЧАЙНИЯ ИМ НАЧИН :plezya se
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Тези неща лично аз вече ги знаех, защото съм чела няколко книги по квантова физика.
Аз пък не съм чела нито една книга по въпроса :954 . Онази, която провокира интереса ми се казва "Ключът на Соломон" и е художествена литература с научни препратки в нея.
Kleo написа:Не твърдя, че разбирам всичко.
Деси, та той самият Айнщайн си е признал, че не разбира това противоречие. Не е могъл да даде задоволително обяснение. Разбираш ли за какво иде реч?! Най-големият гений на 20 век не е могъл да формулира теория!!!!! Какво остава за теб и мен.....

Kleo написа:САМИЯТ АКТ НА НАБЛЮДЕНИЕТО КАРА НЕЩАТА ДА СЕ ДЪРЖАТ ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ОБИЧАЙНИЯ ИМ НАЧИН :plezya se
А кой е обичайния им начин?!? Аз не знам.... и мисля, че никой не знае, защото квантовата физика изключва съществуването на каквото и да е ПРЕДИ акта на неговото наблюдение!!!!! На тази хипотеза Айнщайн най-силно се е противял!!!

Но това ни отклони от разговора за откликващата Вселена. Аз искам и нещо да допълня - според някои теории, такива понятия като материя или човешки дух, който остава след смъртта, не съществуват! По своята същност ние сме съвкупност от клетки, които освен съставени от протони, неутрони и електрони, сме и информационно заредени. Т.е. ние сме информационни банки!!!! Именно затова, когато тялото умре, клетките му стават част от голямото цяло, което са били и преди това. Т.е. част от Вселената - добавяйки към нея нови битове информация - получена по време на живота на човека. И понеже във Вселената няма нищо, което да е измислено ей така - просто за да го има, то тази информационна банка, която е тя, се ползва от от живата и неживата материя!!! Затова ние си взаимодействаме с Вселената и затова казваме, че тя откликва на нас.

Публикувай отговор