Здравейте и в неделния ден!!

Тук е едно мъгливо... чак ми белее навън.

И ме кара да чувствам нуждата единствено........... да стоя под меко и топло одеало

. Но днес ще се излиза, защото ако трябва да отговоря на въпроса на
Цвети:
cvety_rz написа:А ти понапазарува ли?
............................................................................
А и между другото гледам интересни котешки снимки във фейса
Не,
Цвет, аз вчера само си помечтах

. Всъщност запланувала съм си всичките тези неща, но няма да ги купувам наведнъж. Да не говорим, че не съм се спряла на никакъв модел кухненски нож...... Искам и съм склонна да дам повече пари, въпросът е в това, че искам срещу тези пари да си купя качество!!!!

Да видим.
А котешките снимки са плод на желанието ни със
Силвето да имаме котенца

. Т.е. тяхната Кари да има - от наш Атьо се очакваше само малко помощ

. Но така или иначе не знаем още дали е станало нещо.
Иначе вчера водихме и Пуха, и Арти, при дядо Коледа

- зоомагазинът, в който пазарувам, има инициатива във връзка с предстоящия празник, а именно - професионални снимки на домашните любимци с белобрадия старец.

Та ние заведохме и двамата. Като за начало професионална снимка с дядо Коледар получи......... Бела

...... която така и не стигнахме до консенсус какъв точно домашен любимец е, но поне стоя мирна и щастлива в скута на дядката. След което дойде ред на Артьо - докато беше в ръцете на Бели, стоя спокоен, но в момента, в който тя стана от коленете на дядо Коледа и го остави в ръцете му, той показа, че въобще не е фен на подобни инициативи. И все пак - с него беше лесната част. Когато докарахме нещата до Пуха.... както бях казала предварително, дядо Коледа беше дошъл напълно неподготвен - нито ризница, нито железни ръкавици

...... Въпреки това, Коки гушна Пуха, приведе се и той към дядо Коледа и мисля, че поне 1 хубава снимка имаме и с нея. Аз обаче съм с една ухапана, и една одрана длан

....... Но признавам беше супер забавно.... и за мен, и за децата!
Елисче, много се зарадвах на постинга ти!!! От него си лъха на щастие и задоволство!!! Ти пишеш не с клавиатура, а с чувство

. Поздрави специално Анджи за грамотата и й кажи, че България има нужда от такива деца като нея - инициативни, мислещи и работливи!!! И при нас, както при вас, Бела проявява завидни качества в математиката.... Преди 3 седмици тук имаше Софийски математически турнир. В нашето училище тя и още една нейна съученичка са с най-висок резултат!!! Идната седмица ще има олимпиада в съботата и Коледен математически турнир в неделя и тя е решила да "ошета" и двата

. Според мен е излишно да ходи и на двете състезания, но я оставям сама да си вземе решенията.
Декс, поздрави за линка

- справи се!!! Напълно се съгласявам с разсъжденията ти. И си мисля само едно - това, което си описала, е фаза, през която минаваме почти всички на младини. И аз винаги съм давала съвети, мнения и съм си мислила, че разбирам нещата по-добре от останалите. Оказа се, че просто ми ме липсвал житейски опит да разбера, че... не всеки се нуждае от моето мнение. Че то не е дотатъчно меродавно. И че в крайна сметка хич не е зле да се отнасям към другите както искам те да се отнасят към мен, т.е. ако аз не харесвам да ме поучават и да ми дават съвети, то е най-добре да НЕ го правя в отношенията си с другите.
Поведението на мъжа ти е разбираемо. Поне за мен. Знаеш ли... аз не бих била толкова строга към него

. Нагледала съм се на точно обратното, напълно нехилистично и незаинтересовано поведение. Даже дотолкова съм свикнала никой нищо да не прави (дори и само да инициира), че когато нашият домоуправител, който е студент, абослютно навито вчера (в почивния си ден преди студентския празник) отиде на майна си в София, за да подпише от името на етажната ни собственост договор за ремонт на покрива, от който тече вода през абажура ни в хола

, аз се оцъклих..... Дори му предложих, ако не му се занимава - защото е нормално - студент е и се приготвя за купон, аз да ида с разписания от него договор в офиса на фирмата... Но момчето се оказа сериозно и свърши сам работата

.....
И така - завършвам пак с
Цветка, наистина се оказва "всяко зло за добро", т.е. за това че не пътувахте тази седмица - този вирус, който са лепнали децата на вашите приятели, е много агресивен..... и съм сигурна, че хич нямаше да ти хареса идеята да се подрискате вкупом.

Няма за какво да ми благодариш... честно!!!

Но, ако ми дадеш 1-2 професионални съвета за 2 снимки, които тамъня с фотошоп, ще .... ъъъъъ..... сториш едно добро на другарче в нужда :1140 :1140 .
Честитя празника на всички именици днес! И желая здраве, късмет и усещане за щастие!