Деси, много интересна инфо си ни постнала. Прочетох целия текст

и да си призная, дадох си сметка, че е въпрос на огромна доза късмет да попаднеш на качествен НR, който действително би те оценил. И още нещо, това да работиш в ЧР изисква повече от образование и опит. Мисля, че изисква и сериозна интуитивност. Точно заради мнението, което най-често се повтаря в оценките към въпросите от страна на НR-арите, а именно - очакват кандидатите да имат подготвени и добре обмислени отговори. Точно добрата интуитивност би им помогнала да избегнат шаблона и да назначат интересен, различен и нестандартен човек на позиция, която изисква подобни качества.
Ето кои въпроси ми харесаха най-много - първият ми харесва най-много.
Kleo написа:
„Как смятате, че се представихте днес на интервюто и има ли въпрос, на който сега смятате, че бихте отговорили по-добре?“
„През последните две-три години в коя област сте се развили най-много и сте получили най-много знания и умения? Как се стигна до това израстване?“
„Как успявате да запазите доброто си настроение на работа?“
Предполагам, че когато кандидатстващият разкаже за успехи на предишната си длъжност, за поемане на лична инициатива и извеждане на проект до неговия край, това говори нещо на интервюиращите. Но проблемът, за мен е в това че.... човекът, който е имал такъв успех сам по себе си не е длъжен да притежава качествата, които се очакват в подобна ситуация. Смятам, че... един успешен проект е симбиоза от няколко фактора, от които нито един не трябва да отсъства - професионализъм, знания, вещина, инициативност, колектив и печен шеф!!! Като че ли последните 2 май са и най-важните..... Не един и два са случаите, за които съм слушала, и в които подмолните игри, женските номера в даден екип рушат необходимата атмосфера. А лично аз съм попадала и на шеф, с който нищо не можеш да постигнеш....