Аз просто я продължих,
защото чак сега ви открих,
а вие бяхте писали тук
точно за 3 март, срама и още 1001 неща

Може би трябваше да оставим в старата тема линк към новата.
Преставете си изнедата ми, когато след малко той отговори:Много рядко срещам човек, който цитира Уолтър Липман и винаги много се радвам, когато това се случи. Имаме остра нужда именно от него.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно"
У. Липман
Е, изпратих му личен имейл и получих почти веднага отговорNeli Alexandrova Ако пратите личен имейл на съобщение, ще ви изпратя книгите му.
и след минути получих в имейла си линк за сваляне на 7 негови книги в PDF формат (директно на английски). Беше... повече от подарък! Буквално два часа след като потърсих какво негово мога да прочета.Благодаря, действам веднага!
Не, Ани, при мен не става така.cchery написа: ↑11 Мар 2022, 15:19 Ще сменя темата на разговора рязко и неочаквано, но искам да ви питам: вас форумът разлогва ли ви постоянно при опит да публикувате мнение?! При мен това е в 98% от случаите - натисна ли бутона ПРЕГЛЕДАЙ и ми се зарежда страницата за вписване във форума и естествено нищо от мнението не е запазено....![]()
![]()
![]()
![]()
Щом не ти харесва, Нели, няма да го ползвам.
Еми, аз в скоро време ще пусна нов стил за визия на форума. Ако се случи да не ти излиза на български, напомням, че трябва да промениш настройките в профила си. Ако не знаеш как, ми пиши
Абсолютно съм сигурна, че щом сама си предприела всички тези крачки, няма начин да не стигнеш до отговорите, които търсиш. Всъщност с всички тези предприети от теб действия, ти попадаш в малкия процент на хората, които .... действат, а не се оплакват.DeerE написа: ↑06 Мар 2022, 20:53 И тъй като стремглаво съм тръгнала да се развивам ще ви споделя, че се поинтересувах от един учител, който води ораторски курсове, набавих си материали и в момента се уча как да говоря пред публика.
..............................................
Освен това записах и няколко курса за личностно развитие, единият е за увереност и самоуважение.
За съжаление тя тепърва ще се разраства. И ще сме късметлии, ако не стигне до нас под формата на снаряди и бомби... Но само това. Уви, търговската, петролната, политическата войни вече са отключени и последиците от тях ще са дългосрочни.
За себе си винаги съм казвала, че мразя математика. После обикновено допълвам, че винаги съм имала шестици по този предмет, ама съм го учила насила. Поглеждам назад и установявам, че по силата на този "довод" аз съм завършила езикова паралелка с хуманитарен профил. Кандидатствала съм с история и български език. Брат ми от друга страна завърши електротехникум. Казвахме, че на него математиката много му върви.... И той така и не успя да научи английски език - сигурно, защото.... някак си вкъщи беше постановено, че на мен ми вървят езиците и литературата, а на него математиката. В крайна сметка и двамата се дипломирахме в Техническия университет и сме инженери. И аз винаги съм смятала, че той е т.нар. истински инженер...., защото се справяше отлично с висшата математика, а аз имах двойки на първите изпити по тези предмети. Дори и фактът, че с навлизането на специалните предмети от 3-ти курс като полупроводникова техника, цифрова схемотехника, периферни устройства, аз почнах да изкарвам петици и шестици, не промени собственото ми отношение към способностите ми - брат ми беше математикът, респективно - по-истинският инженер....Проучванията показват, че изборът на игри и играчки за момчета и момичета може да има траен ефект върху начина, по който те възприемат себе си и способностите си, включително върху това в какви професии вярват, че ще бъдат добри професионалисти, когато пораснат. Трудно е да се повярва, че играта на децата може да има толкова голям ефект, но е факт (с това не съм съгласна - изобщо не е трудно да се повярва! - бел. моя). Уменията, на които ни учат тези играчки, предопределят какво децата "би трябвало" да харесват и с какво да се справят добре. Повечето от играчките и игрите, създадени за момчета, са насочени към развиване на моторните умения, като бягане и ритане, и на пространствените умения, като триизмерната визуализация, за която се смята, че предопределят как детето ще се справя по STEM-предметите (STEM - Science – Technology – Engineering – Mathematics). От друга страна, играчките за момичетата обикновено изграждат фини двигателни умения, като писане и работа с ръце, и допринасят за развитие на социалните контакти.
.............................
Ефектът на филмите и принадлежностите за принцеси върху момичетата......... колкото повече момичетата гледат филми за принцеси и играят с играчки за принцеси, толкова повече проявяват стреотипно женско поведение - играят тихо и кротко, стремят се да не цапат, покорни и пасивни са, физически слаби и ценят качества като да са грижовни, слаби, красиви и услужливи...
Някой друг с подобни прозрения?! По понеделнишки?DeerE написа:Освен това записах и няколко курса за личностно развитие, единият е за увереност и самоуважение. От него научих много неща за себе си като например това, че оценката ми за мен самата е много ниска....