Лятото носи ни сполука и отново ще изпразним мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Пролет на вратата чука и отново ще изпразним мечата храл

Мнение от Kleo »

Нели, честита ти рожденичка днес! Да е жива, здрава и много, много щастлива! Весело празнуване на празника желая на цялото семейство! :1211
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте. Ето ме тук. След обикаляне къде ли не през почивните дни, най-сетне се запирам пред комп. Тая седмица се очертава бая луда откъм задачки... а в нейния край (края на работната седмица) летим към Мюнхен. Дотогава трябва да мина на фризьор, да подпиша един специален :222 договор - като стане факт ще ви пиша за какво иде реч, да скокна до майка да оставя котките при нея за периода, докато сме в Германия, да стегна багажа иииии ей такива някакви.

Що се отнася до това, което си коментирате - Деси и Декс, имам предвид :) , вярвате или не.... аз СЪМ изключително щастлива да прочета тези редове:
dexter написа:Забелязвам, че съм от майките, които искат децата да се справят сами, а не да са перфектни. Лошото е, че често ме спохожда мисълта, че го правя не толкова заради благото на детето, а от чист мързел/инат/умора и прочие слабовати причини.
Kleo написа:Декс, и аз съм от майките, които искат децата им да се научат да се справят сами, пред това да са "перфектни"! И да, понякога и аз правя това не само заради благото на самия Алекс, а за мое лично удобство: да си осигуря почивка, време за мен самата, също така да почета книга или да сготвя на спокойствие...
Момичета, респект! За това че написахте тези думи. За това, че не се скрихте зад вездесъщото "нямам време"..., уморена съм, претоварена и т.н.!!! Знаете за какво иде реч. Почти всеки ден се сблъсквам челно с подобни разговори и се опитвам лекичко да подскажа, че не е въпрос само на липса на време..... че става въпрос и за добро желание. Но... както и да е - истината понякога е неудобна. А вие.... не само, че не се притеснихте от това, ами... го и казахте..... толкова трудно срещам такива хора!!! Не знам как точно да ви напиша, че сте безкрайно ценни с тази си откровеност!

Аз съм повече от групичката на тези майки, които се включват с ентусиазъм за всичко. Всеки може да го квалифицира както иска, но за мен това не е амбиция.... аз изпитвам истинско удоволствие, страст и желание да правим нещо заедно с децата... И по този повод, ето какво сътворихме с Бела за проекта ѝ за любим пролетен празник в школата ѝ по английски:

[youtube]LknlFqTxBSE[/youtube]

Хей, девушки, как сте?!

Цветка, не е лесен пътя, който сте избрали - ти и Симо. Обаче нали знаеш, че всеки сам избира кръста си, т.е. избира онзи кръст, който може да носи. Очевидно и ти не си по лесните неща и може би затова те харесвам и уважавам толкова. :923

Верка,
И к'во се оказава: май съм неква амбициозна майка :1052
Айде сега, и ние сме хора :1062 :1062 . И ако си прочела по-горе, има вариант нашето поведение да не се интерпретира точно като амбициозност :1140 :1140 .... Според мен е логично да изискваш от Мони да полага труд, а не да се плъзга по тънката лайсна на най-лесното. Даже... според мен тъкмо това би я отличило от стадото. Това не ми се чини точно да е родителска амбициозност - по-скоро дълг на възпитаващия. А ти в крайна сметка си постъпила и мъдро - оставила си я да реши сама, но си казала и твоята позиция. И аз днес заявих нещо точно в този стил на Коко... Казах му КРАЙ! И смятам да си изпълня заканата за КРАЙ! След като цяла година основно аз "бутам количката на седмокласника"... ами, мерси! Аз моето съм си го минала - той уроците си така няма да ги научи. Знам.... че е гадно. Знам, че искам той да има различна среда.... Обаче на каква цена?! На това аз да казвам какво, как, защо.... е, не! КРАЙ!

Ох, не завърших много позитивно..... пуууу. Извинете ме! Ще се опитам по-късно пак да пиша.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Вторник е! Рано. Сутрин замръзнала.
Мнооооооооооооооооооооооооооооооооого ми се спи! :1062 :1062 :1062

Добро утро и до нови срещи! :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Зъбът е успешно изваден, вчера в 18 часа манипулацията приключи.
Пия само арника монтана, правя едни точни масажни почуквания с пръсти под и над горната устна, за да спра болката, която отвреме-навреме се появява.
Не съм изпила нищо аналгетично, нито пък АБ, и това ме радва, честно казано.

Ани, относно децата и грижите по тях - бях искрена, като написах, че НЕ винаги се занимавам с него. Да, наистина смятам, че той трябва да се научи и САМ да се мотивира, да действа, да постига целите си. Но пък... се възхищавам на сестра си и на теб, за това, че сякаш ВИНАГИ намирате желание да се занимавате с децата си. Браво и на мен, че съм себе си, и на вас, че сте себе си!

Ех, така ми се искаше тези разговори за майчинството, за различните родителски стратегии и тем подобни дискусии по темата, автоматично да си ги пренасяхме в другата тема - "Да си поговорим за Майчинството!", че всичко да ни е синтезирано там, но не би! На всички ви желая страхотен вторник! Колкото до мен, днес съм в почивка, заради зъба си взех ден, така че в момента слушам музика и пия кафе! И вчера, и днес имам ВРЕМЕ да обърна внимание на Алекс, и то НЕ ВЕЧЕРТА СЛЕД РАБОТА, когато наистина съм уморена от деня, а и трябва да се готви и куп други неща, а през деня - когато и аз, и той сме наспани... ами ДРУГО си е!!! И се гушкахме, и играхме, и проверих домашни!!! Хубаво ми е. Засега - чао от мен :922 :922 :922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа: Колкото до мен, днес съм в почивка, заради зъба си взех ден, така че в момента слушам музика и пия кафе! И вчера, и днес имам ВРЕМЕ да обърна внимание на Алекс, и то НЕ ВЕЧЕРТА СЛЕД РАБОТА, когато наистина съм уморена от деня, а и трябва да се готви и куп други неща, а през деня - когато и аз, и той сме наспани... ами ДРУГО си е!!! И се гушкахме, и играхме, и проверих домашни!!! Хубаво ми е. Засега - чао от мен :922 :922 :922
Деска, желая ти да си запазиш страхотното настроение през целия ден! :922 :922

Браво и за зъба! Мъдрец ли вади?!

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хахах, току-що попаднах на това..... пак за нашата си любима тема за непоисканото добро :oops: :oops: :

Изображение

Това са си камъни в моята градина :1062 :1062 .... но ме кефи написаното!

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не мъдрец, а шести горе вдясно.
Мъдреците и четирите са налице, напълно здрави.
Декс, мерси много за книжката, вече почнах да я чета, грабна още от първите редове :1216
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

cchery написа:Хахах, току-що попаднах на това..... пак за нашата си любима тема за непоисканото добро :oops: :oops: :

Изображение

Това са си камъни в моята градина :1062 :1062 .... но ме кефи написаното!
То и за моята градинка е актуално :1062
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
danid
Философска система

Мнение от danid »

Деси, вчера и аз бях в къщи и на зъбар, но с Мария, след като няколко пъти ме пита дали няма да отида с нея реших, че се страхува и като така и така съм в къщи е рдно да съм с нея. Мисля, че от това и беше даже по-зле, но мина. Миналата година открихме 2 пулпита на предните зъби и после се бяха оцветили, та махнахме пломбите, но засега са добре и няма да се наложи да се умъртвяват, което на тази възраст би било доста гадно. Странно е, че няма друго, така и не проумявам как толкова бързо се развиха на тези зъби, зъболекарката също много се чуди, но имало да пати детето.

Ние продължаваме да се въздържаме от глутен, ама вече ми писна от картофи и ориз във всичките им възможни форми. Аз и постя реално, та ми е още по-еднообразно менюто, но няма как, решена съм да изкарам месец без мляко и месо и после още 1-2 без глутен. Последните 2-3 дни не съм чак толкова добре като в началото, но то е доста по-добре от преди това. Правя едни упражнения, ходя на танци, имам енергия, килограмите пъплят надолу. Не мога да искам повече. Добре, че и при Мими има вече ефект на кантара, че ще я изгубя за каузата иначе :221.

Исках още понеделник да ви пиша по постовете напоследък, но няма да е и сега, че трябва да поплащам малко
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

danid написа: Правя едни упражнения, ходя на танци, имам енергия, килограмите пъплят надолу. Не мога да искам повече.
Дани, не мога да бъда по-щастлива от това да прочета тези твои последни редове!!!!! Имаш едно огромно, огромно БРАВО от мен!!!! Засега само това! Но след няколко месеца.... и още! :222 :922 :922

Деска, радвам се, че с ваденето на зъба вече всичко е наред. А какво е наложило тази манипулация. Аз реших,че ще вадиш мъдрец, защото в този случай определено разбирам страховете ти и ти влизам в положение :1062 :1062

Хора, вчера и днес се завъртях в такива невероятни ситуации, в които участват повече от 1 човек с мнение и позиции, че ако тръгна да обяснявам, няма да ми стигне времето!!!!..... Искам да говоря, но няма да е днес. Едната ситуация е свързана с Бела и чата на родителите на децата от класа ѝ, който имаме във ФБ. А другата - с Коко и невероятната изцепка, която е на път да се случи - той да има 5 по математика за годината!!! Досега, откакто е станал ученик, той не е завършвал с петица по математика нито един срок и нито 1 година. И точно 7-и клас......... :328 :126 ...... Но нещата се по-сложни от това да опират само до неговата несериозност. Така че - като имам време, ще пиша повече.

След около час тръгвам към Горна с двете котки :1062 :1062 - отивам да ги оставя на майка, за да не ги мисля какво да ги правя докато сме в Швабско. :954 :954

danid
Философска система

Мнение от danid »

Искам да съм котка и да ме оставят на отглеждане за седмица :221
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено