ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Мнение от Kleo »

Елис, Цони, влизам ви напълно в положението.
Съвсем естествено е да се ядосате в такива ситуации като посочените от вас.
Не зная какво да ви кажа като съвет за разрешаването им сполучливо, затова засега само силно и приятелски ще ви прегърна и двете :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Цони,много хора си представят сервитьорската работа като нещо елементарно,поръчват ти и носиш.Всъщност обаче и тя си има своята специфика,запомняш поръчки,както и множество изисквания към дадена поръчка,работиш ежедневно с десетки хора,всеки от които те омаловажава,защото видиш ли си длъжен да му слугуваш и си го изкарва на теб,защото жена му не му е сготвила,например,изготвяш заявки,работиш с доставчици и разни предствавители,следиш за количествата на асортимента,който предлагаш и още куп други изисквания,които на пръв поглед изглеждат лесни и запаметими.И знаеш ли,не смятам Че не трябва да се ядосвам,защото при нас има много деца(казвам деца,защото повечето са току-що завършили),които пак казвам,имат високи изисквания към заплати и полагат минимум труд,за да си я заработят.А това са бъдещите ни лекари,адвокати и IT-специалисти.Да,някои ще кажат,че това е временна работа,но ако още в началото ти нямаш стимул,мотивация и не се научиш на правила и самодисциплина,за какви по "сериозни" професии си говорим по...лите????А и ако ни нямаше нас,сервитьорите(казвам нас,защото освен управител,аз никога не съм преставала да се включвам активно в работата),по ресторанти и кафета би изглеждало като в СОЦ-столова...За жалост...все по-малко хора оценяват този факт.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елис,
Съгласна съм с теб.
Падението е повсеместно и обхваща всички нива и професии.
И сестра ми, и първата ми братовчедка са работили за по няколко сезона точно като сервитьорки и камериерки в САЩ, така че си напълно права - работата изобщо не е лека, нито лесна, напротив. Изисква много ресурс и тя. И двете са завършили английска гимназия и английска филология. Работеха там лете, за да спечелят пари. После се връщаха в България.

Но разбрах какво визираше и Цони. За учителската професия са просто немислими проявите на безхаберие, липса на отговорност, човечност, уважение към родния ни език и прочие. Защото това е професия, която възпитава, обучава, присъства активно и ежедневно в живота на нашите деца. Просто е недопустимо подобно отношение, нагласа и поведение. Но ето, че е факт. Че има и такива учители. Цони, дано с времето повлияеш позитивно на колежката си и я "заразиш" с професионализма и мотивацията си. Все ми се иска да остана оптимистка.

И двете поставихте много болна и в същото време много интересна тема за дискутиране! :524
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ели, много съм далеч от мисълта да омаловажавам която и да е професия. Всяка от тях си има своята специфика, отговорности и трудности. И въпреки, че май не съм се изразила особено добре, Деси ме е разбрала правилно. Извинявай, ако си се почувствала засегната!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Цони,аз не се почувствах засегната,просто днес ми е малко по-емоционален ден и може би се оставих сърцето да пребори ума :923
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Първата пролетна буря....има такова очарование в нея!!!Сякаш душата ми бушува днес с нея

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И на мен ми е ... буреносен, шантав, странен, много странен ден! :plezya se Сутринта почна нестандартно, стихийно и неочаквано :1215 ... и завършва също толкова необичайно за мен :fan
Estel

Мнение от Estel »

Ох, момичета. Прочетох какво сте написали :cry: ...
Според мен професионализмът става все по-дефицитен и това е навсякъде. Стремежът да вършиш качествено работата си все по-рядко се среща сред хората...
Сред по-възрастните според мен, заради оборотите на които ги върти живота, а при по-младите заради изкривената ценностна система. Според мен все по-трудно се осъществява приемствеността на ценности между поколенията. Самата идея за общност според мен е почти изчезнала.
Надеждата, която виждам е в нашите деца. Мисля, че ние, които сега възпитаваме децата си, (ако не всички, то поне ще ми се да вярвам една по-голяма част от нас) се стараем да изградим връзка с тях и да ги възпитаваме по един малко по-различен, не безразличен и хуманен начин. Самият факт, че форуми като този съществуват за мен е лъч на надежда. :922
cchery написа: Естел, ти с какво се занимаваш?! Имам усещането, че си човек на изкуството....., но това е само предположение.
Не, cchery, не съм човек на изкуството. :D
Бях експерт продажби.
В момента съм майка на пълен работен ден :D .
Преди около година закриха фирмата, в която работех и ме съкратиха. За мен това се случи в подходящия момент и не беше драма, а възможност. Нямаше кой да гледа децата, а и имах нужда от промяна, да сменя посоката :D ... и взех решение да си остана вкъщи за известно време, за да обмисля как искам да продължа следващия етап от живота си.
Планът вече е изготвен :D, но все още е в развитие и не съм готова да споделям. Очаквам резултати и тогава вече свободно ще мога да говоря. :D.

Лека и спокойна нощ на всички!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ванче, голяма красота :954 Пренесох се в един приказен свят. Щях да ви предложа цена да го взема, но Чери вече ме е изпреварила :1062 Да разбирам ли, че вашата работа е свързана с поддръжката на имението?
Естел, чудесно е, че имаш план за продължение, но най хубавото е, че си имала време да бъдеш с децата си.Те си растат и един ден ще напуснат семейното гнездо и затова да се възползваме максимално да си прекарваме времето с тях.
Цони, ти ме изуми направо :1215
Елис, ти как си? По спокойно ли е около теб вече?
Чери, гледам държиш речи, инициативи разни.Браво :326
Деси, Алекс кой клас беше? Опитвам се да си спомня :1044
Благодаря на всички за коментарите и съветите относно моята уртикария.На строга диета съм в момента ориз, картофи, зеленчуци и плодове.До момента няма резултат.Дори сега съм голяма криза.Не е храна, но продължавам да търся.Няма да се дам :mrgreen:
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Алекс е шестокласник, Цвет. :923
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета, време е приказката Рим да свърши. Утре летим обратно. Беше хубаво. Беше и трудно, защото аз всъщност бях на работа, но беше незабравимо.
Пет следобеда не стигат за Рим.
Знаех, че ще ми хареса. Рим ми беше мечта. Бих могла да живея тук. Вече искам да се върна пак, а още съм тук, още съм в Рим. :954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Публикувай отговор